Adalet Bakanı Bozdağ'dan "Kimlik" Yanıtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, internette yayınlanan kimlik bilgilerine ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, bakanlığında herhangi bir bilgi bulunmadığını belirtti.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, vatandaşların kimlik bilgilerinin internet ortamında paylaşıldığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi.
Soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, soru önergesinde yer alan hususlarla ilgili olarak bakanlığında herhangi bir bilgi bulunmadığını belirtirken Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığıyla yapılan yazışma sonucu bakanlığına iletilen yazıya dikkat çekti.
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven imzalı gönderilen yazıda, YSK’nın Mernis AKS sisteminden alınan bilgiler ile oluşturulan seçmen kütüğünün 26 Kasım 2008 Çarşamba günü düzenleme ve kontrol amacıyla askıya çıkarıldığı ve 5 Aralık 2008 Cuma günü askıdan indirildiği kaydedildi.
Yazıda, askıya çıkartılan listelerin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçiminin yakın tarihli olması sebebiyle 29 Mart 1991 ve daha öncesinde doğanları da kapsadığı ifade edildi.
Yazıda, bu dönemde siyasi partilere verilmek üzere ilçe bazında seçmen kütükleri (partikütük) dosyaları hazırlandığı ve hazırlanan dosyaların talep eden siyasi partilerle paylaşıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.