Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener milli savunma bakanlığı yunanistan DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan

AK Parti Sözcüsü Çelik: Danışmanlık Hizmeti Sona Erdirilecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu kurumla olan malum günlerdir tartışılan danışmanlık hizmetinin sona erdirilmesi konusunda, kendisinin genel hassasiyeti de bunların Türkiye’de yapılabiliniyorsa proje, siyaset, metot geliştirme konusunda kendi firmalarımızla yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Açık ve nettir, o danışmanlığın sona erdirilmesi ve bundan sonra da kurumların bu hassasiyeti gözeterek ilerlemesi konusunda talimatlar olmuştur” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin 27’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Yarın toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni ekonomik program ile ilgili bilgi vereceğini söyleyen Çelik, “Bu yeni ekonomik program çerçevesinde arkadaşlarımızın soruları yanıtlanacak” ifadelerini kullandı.

“DANIŞMANLIK HİZMETİ SONA ERDİRİLECEK”

Mckinsey danışmanlık hizmetinin ne kadar süreceğine ilişkin sorulan soruya Çelik, “Cumhurbaşkanımız bugünkü konuşmasında bu konuda ilgili kurumlarımızın daha çok yerli kurumlarımızdan danışmanlık hizmetlerini alması gerektiği çerçevesindeki bir prensip kararını açıkladı. Çünkü burada farklı hassasiyetlerle, bu görüşler geliştirilirken, bu danışmanlıklar alınırken, bu istişareler gerçekleştirilirken çeşitli tartışmalar oluyor. Kendisi tebliğ ettiğini söyledi; Bakanlar Kurulu’ndaki arkadaşlarımıza. Bu kurumla olan malum günlerdir tartışılan danışmanlık hizmetinin sona erdirilmesi konusunda, kendisinin genel hassasiyeti de bunların Türkiye’de yapılabiliniyorsa proje, siyaset, metot geliştirme konusunda kendi firmalarımızla yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Açık ve nettir, o danışmanlığın sona erdirilmesi ve bundan sonra da kurumların bu hassasiyeti gözeterek ilerlemesi konusunda talimatlar olmuştur” şeklinde yanıt verdi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ HER AN BİRARAYA GELEBİLİRLER”

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ne zaman görüşeceklerine ilişkin sorulan soruya Parti Sözcüsü Çelik, Erdoğan’ın sabahki konuşmasında Cumhur İttifakı’na verdiğini önemi belirttiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız, Cumhur ittifakına verdiği önemin altını çizdi ve şunları söyledi; ‘Olabilecek yerlerde Cumhur İttifakı’nı yerel seçimlerde pratik olarak yaşatma konusunda bir hassasiyet ortaya koydu. Cumhur İttifakı’nın herhangi bir siyasi tartışmayla zedelenecek bir mesele olmadığını, daha büyük milli meselelerde ortak duruşu gerçekleştirme meselesi olduğunu ifade ederek, eğer yerel seçimlerde böyle bir pratik ortaya çıkmıyorsa bu durumda da bu listelerde olmasa bile gönüllerde devam edecektir’ dedi. Dolayısıyla bu iki cümleyi yanyana değerlendirmek lazım. Yerel seçimlerde, listelerde bu söz konusu olmazsa bu Cumhur İttifakı’nın sona erdiği anlamına gelmiyor ama aynı zamanda da ilk cümlesinde de bu cümleyi kurmadan evvel olabilecek yerlerde de bunun yollarına bakacağız dedi. Cumhur İttifakı’na verdiği önemin altını çizdi. Dolayısıyla bu ikisini beraber değerlendirmek gerekir. Kendilerinin bu kamptan sonra bir Macaristan ziyareti olacak. Bu arada heyetlerin görüşmesi gerçekleşecektir. Ondan sonra da bir araya gelmeleri mümkündür. Bu konunun dışında da her an bir araya gelebilirler, takvimlerin uygunluğuna göre.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.