Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB esnaf

“AKP, Rüşveti Unutturmaya Çalışıyor”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, bir hafta önce kamuoyu gündemine taşınan ve Antalya Valisi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da dahil olduğu bir toplantıda ortaya çıkan rüşvet skandalının peşini bırakmıyor. AKP’li Serik Belediye Başkanı’nın yaptığı rüşvet açıklamasının üzerinden bir hafta süre geçmesine karşın, konuyla ilgili yetkili makamlardan hâlâ tek bir cümle edilmediğine dikkat çeken Budak, “AKP’de devam eden derin sessizlik suçun kabul edildiğinin kanıtı olarak önümüzde duruyor. Anlaşılan o ki AKP rüşveti unutturmaya çalışıyor. Ama biz gerçekler ortaya çıkana kadar unutmamaya, unutturmamaya kararlıyız” dedi.

Konuya ilişkin bu kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sunan Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Antalya Valisi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AKP ve MHP Antalya milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının da dahil olduğu bir video konferans sırasında ortaya çıkan 500 bin TL tutarındaki rüşvet skandalı, üzerinden bir hafta süre geçmesine karşın hâlâ yetkili merciler tarafından aydınlatılmadı. Aydınlatılması bir yana, konu hakkında bir cümle açıklama dahi yapılmadı. Rüşvetten bahseden iki bakan, İçişleri Bakanlığı, AKP milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları sessizliğe gömüldü. Bütün yetkililer taş duvara döndü. Üzerinden bir hafta geçti ama açılan bir soruşturma yok. AKP’de devam eden derin sessizlik, suçun kabul edildiğinin kanıtı olarak önümüzde duruyor. Eğer Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, rüşvet olayını gündeme getirmeseydi, Türkiye kamuoyu bu olayı belki de hiç duymayacaktı.  Şimdi ise rüşvet olayını unutturmaya çalışıyorlar. Eğer bilip de saklıyorsanız, siz de bu suçun ortağısınız demektir.

"ERDOĞAN TALİMAT VERSİN"

Anlaşılan o ki burada tek bir kişinin talimat vermesi, savcıları harekete geçirmesi gerekiyor. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Yapması gereken de olayın üzerinin örtülmesine izin vermek değil, bir an önce aydınlatılmasını sağlamaktır.”

Budak, önergede şu sorulara yer verdi:

“Toplantıda ifade edilen 500 bin TL tutarındaki rüşvet konusuyla ilgili bir soruşturma başlatılması talimatı verilmiş midir? Verildiyse hangi tarihte verilmiştir?

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın açıklamalarına göre, toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un rüşvet olayını bilmelerine karşın, konuya ilişkin yasal mercilerde hukuki girişimlerde bulunmadıkları anlaşılmaktadır. Her iki bakan ile ilgili bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatılacak mıdır?

Söz konusu toplantıda yaşanan tartışmaların kamuoyuna yansımasının ardından Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın istifaya zorlandığı iddiaları doğru mudur?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.