Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Akşener’den En Düşük Emekli Maaşının Asgari Ücret Oranına Çıkarılma Çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, en düşük emekli maaşının asgari ücret oranına çıkarılması, asgari ücretin de bugünkü zamlara uygun hale getirilmesi yönündeki çağrısını tekrarladı. Akşener, "Onlar yapmıyor kardeşim, biz yapacağız. El ele vereceğiz ve inşallah biz yapacağız." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde konuştu.

20 Ocak 2020 tarihinden bu yana il il, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdiğini hatırlatan Akşener, "O esnaf dükkanlarının içinde ne dertler, ne acılar, neler gördük neler. O esnaf dükkanlarının içinde gördüklerimizi kamuoyu ile paylaştık. O dertlerin çözümlerini ürettik ve bizi yöneten ağalara 'Biz çalıştık, bu miri maldır. Gerçekleştirin, milletimizin vatandaşımızın dertleri çözülsün' dedik. Bazılarını aldılar, yüzde 20-30 yaptılar. Bazıları için kulaklarının üstüne yattılar." dedi.

Türkiye'deki siyasetçiler için seçmenin çok uzun bir zamandır velinimet olmaktan çıktığını belirten Akşener, "Yani seni dinlemiyorlar kardeşim. Senin derdini duymuyorlar kardeşim. Ama seçime giderken seni 'şucu-bucu' deyip, itham edip ve kardeşi kardeşe düşürüp, 'ceketimi assam oy alırım' hesabıyla çırak çıkan sensin, kazığı yiyen sensin." değerlendirmesinde bulundu.

"Dükkan sahiplerinin, müşterilerine 'Benden neden alışveriş yapmıyorsun?' diye hain terörist dediğini duydunuz mu?" diye soran Akşener, "Ama Sayın Erdoğan'ın alkışçısı değilseniz terörist de olursunuz hain de. Dolayısıyla o dükkan sahiplerinin, sattığı malla verdiği hizmetle ilgili müşterisi nasıl velinimet ise seçmen de siyasetçinin velinimetidir. Şimdi bunu yeniden hatırlamak durumundadır." şeklinde konuştu.

"Hayvanları oruca mahkum eden utansın"

Gittiği her dükkanda çiftçilerle, besicilerle karşılaştığını kaydeden Akşener, "Onlar şu anda ağlıyorlar. Gebe ineğini kesime götürdüğü için ağlıyor. Bunu onlar söylüyor. Benim sözlerim değil. 7 tane ineğini memelerinden süt damlayarak kesime gönderiyor ve ineklerin sahibi genç kardeşim, karşımda sinir krizi geçiriyor. Kayseri'de bir besici kardeşim ağlayarak 'Abla ben ineklerime oruç tutmayı öğretiyorum' dedi. Bu 'az yem veriyorum, açlığa alıştırıyorum' demek. Bunu Manisa'da söylediğim zaman AK Partili bir yönetici 'Hayvanlar oruç tutmaz' dedi. Elbet oruç tutmaz. Hayvanları oruca mahkum eden utansın." ifadelerini kullandı.

Akşener şöyle devam etti:

"Emekliye sevk edeceğiz inşallah"

"Sizin dertlerinizle ilgilenmek, o dertleri görmek, o dertlerinin çaresini üretmek... Daha sonra sizin karşınıza çıkıp rekabet etmek siyasetçinin işidir. 'Ben daha iyi hizmet ederim' demek siyasetçinin işidir. Yoksa sana parmak sallayarak 'Sen şucusun-bucusun' deyip manevi değerlerinizle oynayıp, sizi birbirinizle düşman ederek oy almak siyasetçinin işi değildir. Buraya benim gibi herkesi getireceksiniz, karşınızda resmi tazim durduracaksınız. El ele verip bu harami düzeni, sandıkta, helal oylarınızla birlikte attaya gönderip, emekliye sevk edeceğiz inşallah."

Tekirdağ'dan kendisine ulaşan gençlerin "86 puanla atanamadım, 62 puanlık arkadaşım atandı. Çünkü onun ayısı-dayısı vardı." dediğini aktaran Akşener, "Atanamamış öğretmen var. Günahtır be! 900 liraya, 2500 liraya, 1500 liraya talim eden, öğrencisi için ağlayan öğretmenler var. Neden atamıyorsunuz kardeşim? Korumalı kura 200 milyar liranın üzerinde para ayırdınız. Bu kızlar, bu çocukların, bu çiftçilerin, bu kadınların, bu emeklinin cebinden aldınız; şimdi kur korumalı mevduat ile para ödüyorsunuz. Damat Bakan; dolarla, altınla Türkiye'yi borçlandırdı. 900 milyar lira para ödenecek. Yuh olsun size." diye ekledi.

Kendisini dinleyenlere "Bütün bunlar konuşulmadıkça sen çırak çıkıyorsun" diye seslenen Akşener, konuşmasının devamında mikrofonu vatandaşlara uzattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.