Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

Akşener’den Türk Telekom'un Satışı İçin "Dünya Çapında Bir Soygun" Yorumu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Telekom'u Haririler'e sattılar. 25-30 milyar dolar eden Telekom'u 1.6 milyar dolara sattılar. Atatürk yanlış yapana "Geldikleri gibi giderler" dedi. Sizin iradenize güvendiği için dedi. Bu Telekom'da yapılan soygun dünya çapında. Türkiye'de 1 numara. 1.6 milyar doları ceplerimizden aldılar. 2026'de devlete geçecek Telekom'un hisselerini Varlık Fonu'na devrettiler." dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Aydın ziyareti kapsamında ikinci durağı İncirliova ilçesi oldu.

Burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Akşener, siyasilerin karşılıklı atışmaları için "yün yumağı" yorumunda bulunup seçmenin unutulduğuna dikkat çekti.

Bu nedenle esnaf ziyaretleri yapmaya karar verdiğine işaret eden Akşener, esnafın aynı zamanda ekonominin bel kemiği olduğunu vurguladı.

Sanayicilerin ve çiftçilerin ürettiği ürünlerin esnaf tarafından satıldığını ifade eden Akşener, siyasilerin müşterileri velinimet olarak gören esnafı örnek alması gerektiğini belirtti.

Akşener, esnaf dükkanlarında işsiz gençlerle, atanamayan öğretmenlerle karşılaşılacağını ekledi.

Elektrik üretimi için zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yürütülmesinin önünü açan düzenlemeye tepki gösteren Akşener, "Yandaşlara para verebilmek için madenler için zeytinlikleri sökme kararı aldılar." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenlemeye gelen tepkiler üzerine "Zeytinlikleri yeniden dikeceğiz" şeklindeki savunmalara değinen Akşener, bu durumun bilime aykırı olduğunu söyledi.  

“HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA”

AK Parti ve MHP'nin seçim kanunu değişikliği teklifine dikkat çeken Akşener, “O kadar korktular ki, milimetrik hesaplarla sizin oylarınızı manipüle etmek için kanun çıkarmaya kalkıştılar. Ben de diyorum ki; az gelir az gelir! Sen milletin ferasetine inanmıyorsan daha fazlasını getir. Halep oradaysa arşın burada.” şeklinde konuştu.

“TELEKOM’DA YAPILAN SOYGUN DÜNYA ÇAPINDA”

Telekom'un satışına da değinen Akşener şöyle devam etti:

“Telekom'u Haririler'e sattılar. 25-30 milyar dolar eden Telekom'u 1.6 milyar dolara sattılar. Atatürk yanlış yapana "Geldikleri gibi giderler" dedi. Sizin iradenize güvendiği için dedi. Bu Telekom'da yapılan soygun dünya çapında. Türkiye'de 1 numara. 1.6 milyar doları ceplerimizden aldılar. 2026'de devlete geçecek Telekom'un hisselerini Varlık Fonu'na devrettiler. Sayın Erdoğan'ın aile dostu Hariri, Türk bankalarından kredi aldı. Şimdi söyleyeceğim de kızacaklar. Krediler alınırken mal mal baktılar. O paralar Türk bankalarından, devlet bankalarından sizin cebinizden alındı.”

24 milyar liranın bu şekilde uçup gittiğini savunan Akşener, bu para ile çiftçilerin girdi maliyetlerinin düşürülebileceğine, bütün öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilebileceğine, yoksul kadınlara 1 yıl boyunca 500 lira aylık bağlanabileceğine işaret etti.

İYİ Parti Lideri konuşması ardından esnafın dertlerini dinleyip, İncirliova Belediyesi’ni ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.