Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

“Avrupa Birliği Tarihinde En Yanlış Siyaset, Türkiye'ye Karşı Yaptırım Dilinin Kullanılmasıdır”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa Birliği açısındansa en vahim konu, belki Avrupa Birliği tarihinde en yanlış siyaset, Türkiye'ye karşı yaptırım dilinin kullanılmasıdır." dedi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK ve MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in basın toplantısından bazı önemli satır başları şöyle;

Çelik, "Türkiye'nin teröre karşı mücadelesi, dünyanın en yüksek meşruiyete sahip mücadelesidir." dedi. 

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Son zamanlarda dünya barışı, bölge barışı ile ilgili konularda uluslararası hukuka riayet etme ile ilgili ihlalleri konusunda en agresif davranışları maalesef Fransa'dan görüyoruz. Cumhurbaşkanımız ile ilgili ve Türkiye ile ilgili takıntıdan Fransız diplomasisinin kurtulması gerekiyor." dedi. 

Çelik, "Avrupa Birliği açısındansa en vahim konu, belki Avrupa Birliği tarihinde en yanlış siyaset, Türkiye'ye karşı yaptırım dilinin kullanılmasıdır." dedi. 

Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı makamına karşı CHP Genel Başkanı tarafından sistematik olarak ortaya konulan tavır doğru bir tavır değil. Ortada taciz, tecavüz, hırsızlıkla ilgili sıkıntı varsa, iddialar varsa, bu parti içerisinde bir takım grupların tartışmasına dönmüşse bunun karşısındaki kurumsal suskunluğun adı bu ahlaksızlığa göz yummaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Cumhurbaşkanlığı meseleleri, adaylık meseleleri biraz ithalat-ihracat meselelerine dönmüş. Siyasi sorumluluk sadece iktidar partisine ait bir sorumluluk değildir, siyaset alanına ilişkin sorumluluk bütün siyasi partilerin paylaşması gereken bir sorumluluktur." dedi. 

Aşı meselesine de değinen Çelik, "Aşı meselesinden çok fazla spekülatif haber yapılıyor. Bilim kurulu, sağlık bakanlığımız, Türk bilim adamları buradaki bu iddiaların karşısında bunları denetlemeyecek, bunların ne olduğunu bilemeyecek kadar yetersiz değildir." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.