Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd

Ayhan Barut'tan 19 Mayıs Kutlama Mesajı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 19 Mayıs 1919 tarihinin kahramanlık destanı olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla aziz şehitlerimizi rahmet ve özlemle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz" dedi. 

"DESTAN YAZDILAR"

Pandemi nedeniyle özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla yazılan 19 Mayıs destanının sokaklarda, caddelerde ve meydanlarda milletçe kutlanamadığını belirten Ayhan Barut, "Ulusal Kurtuluş Mücadelesimizin, bağımsızlık meşalesi 19 Mayıs'ın 102'nci yılında çok büyük bir onur ve gurur yaşıyoruz.  Çünkü 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık sevdalılarıyla Samsun'a çıkan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çaresizlik içindeki halkımızın inanılmaz desteğiyle adeta imkansızı başarmış, bizlere bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti armağan etmiştir" diye konuştu. 

"BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"

19 Mayıs 1919'da başlayan görkemli mücadelenin sonunda elde edilen tarihi zaferin ezilen tüm uluslara ışık tutmayı sürdürdüğünü anımsatan Ayhan Barut, "Böylesine önemli bir bayramı maalesef pandemi nedeniyle alanlarda, sokaklarda ve meydanlarda kutlayamıyoruz ancak halkımızı 19 Mayıs akşamında balkonlara çıkıp İstiklal Marşımızı okumaya, bayram coşkusunu doyasıya yaşamaya davet ediyoruz. Bu duygularla Ulu Önderimiz Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi özlemle ve rahmetle anıyoruz. Bayramımız kutlu olsun!" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.