Öne Çıkanlar fırat kalkanı Yükseköğretim Kurumları Sınavı memur hipertansiyon doğum izni hakkı yasalaştı ilknur inceöz protesto diyarbakır ekipler litresi Dünyaca ünlü ödüllü astrolog Michaela Astro istanbul

Ayhan Barut'tan Aşı Çağrısı: "Tarım Ve Gıda Sektöründekiler Acil Aşılanmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, daha fazla zaman geçirmeden tarım ve gıda alanındaki herkesin, ziraat mühendislerinden çiftçilere hepsinin aşılanması için iktidarı göreve çağırdı. Salgınla mücadelede tarımsal üretim ve gıda güvenliğinin önemine dikkat çeken Barut, "Bu nedenle tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için ziraat mühendislerinden çiftçilere, gıda mühendislerinden sektördeki tekniker, teknisyen ve tüm çalışanlara dek herkesin acilen aşılanması gerekiyor" dedi.



"HERKES AŞILANMALI"

Türkiye'de pandemiyle mücadelede 15 aydan fazla bir sürenin geride kaldığını, salgın nedeniyle çok ciddi ekonomik, sosyal ve kültürel sorun yaşandığını dile getiren CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Aşı temini için yapılan anlaşmalar olsa da, toplum hala istenilen düzeyde aşılanamadı. Toplumun her kesimi gibi tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösterenler ile çalışanların da hızla aşılanması gerekiyor" diye konuştu.

ACİL ÇAĞRI

Salgın döneminde tarımın ve güvenli gıdaya erişimin öneminin çok daha ileri boyutlarıyla görüldüğüne işaret eden Ayhan Barut, iktidarı sorumlu davranıp harekete geçmeye çağırarak, şunları kaydetti;
"Sağlık Bakanlığınca Ocak ayında yayınlanan 'Aşıda Öncelikli Gruplar Tablosunda' gıda üretim zincirinde yer alanlar ikinci öncelikli gruplar arasında sayılmıştır. Farklı meslek grupları aşılamada öncelikli sıraya alındığı halde emek yoğun bir alan olan tarım ve gıda sektörü çalışanlarının aşılanması henüz gündeme bile gelmemiştir. Ziraat mühendislerinden çiftçilere, gıda mühendislerinden sektördeki tekniker, teknisyen ve tüm çalışanlara dek herkesin acilen aşılanması gerekiyor. Unutulmasın ki, gıda üretiminin kesintiye uğramaması ve artarak sürdürülmesi, bütün sektör çalışanlarının sağlığını idame ettirebilmesine bağlıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.