Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

Bahçeli’den Koray Aydın’a Yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Partili Koray Aydın’ın, ‘liderimiz Devlet Bahçeli’ sözleri sonrası başlayan gaf tartışmasını değerlendirirken, “O kelimeyi oluşturan bir kaç hecenin arasında bazı yanlış telaffuz ve kavramlar nitelendirebilecek konuşmalar yaptığınız takdirde bu gaf olur. Orada bana ulaşan bilgiler çerçevesinde, sayın genel başkan yardımcımızın ifade ettiği gibi 4 kişi arasında eğer bir konuşma planlama ve dışarıdaki kitleyi o manada yönlendirmeye yönelik gaflete düşmüşlerse çok büyük hata işlemişlerdir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı seçilen Binali Yıldırım’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bahçeli, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bahçeli, nezaket ziyaretinin sorulması üzerine, “Kendilerini tebrik ettik başarılar diledik. Nezaket ziyareti çerçevesinde karşılıklı sohbet oldu” dedi.


Bahçeli, İYİ Partili Koray Aydın’ın, Meral Akşener yerine, “liderimiz Devlet Bahçeli” sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle dedi:


“Gaf kelimesi, sürçü lisan kelimesi, bunlar bir kelime veya o kelimeyi oluşturan birkaç hecenin arasında bazı yanlış telaffuz ve yanlış kavramlar nitelendirilebilecek konuşmalar yaptığınızda bunun adı gaf olur. Koskoca cümlenin içerisinde gaf olmaz. Orada bana ulaşan bilgiler çerçevesinde, Sayın Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın’ın ifade ettiği gibi 4 kişi arasında eğer bir konuşma planlama ve dışarıdaki kitleyi o manada yönlendirmeye yönelik gaflete düşmüşlerse çok büyük hata işlemişlerdir.”


“Kasıt var mı?” şeklindeki bir soruya ise Bahçeli, şu yanıtı verdi:


“Kesinlikle. Orada bir siyaset partinin bir genel başkanı yuhalattırılabilecek bir gaf olmaz. Eğer bu yuhalama başlarsa bunun altından İYİ Parti kalkamaz. Herkes ayağını denk alsın. Gelirler gelmezler. Biz başından beri söylüyoruz, kurulan bir parti var. Hanımefendi o partinin başına dönmesinde yarar var. Demokrasi açısından, İYİ Parti açısından yarar var.”


İYİ Parti’den MHP’ye gelecek vekiller olabilir mi sorusuna ise Bahçeli, “Kopmalar olur mu olmaz mı bilemiyoruz. Bizden koptukları biliniyor. Tekrar kopanlar bize gelir mi? onu bilemiyorum. Ama bazıları var ki hiçbir şart altında MHP ile birliktelikleri kalmamıştır” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.