Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye’nin İhracat Oranı 2021 Yılının İlk Çeyreğinde Yüzde 42,2 Arttı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Üretim sistemlerimizdeki kesintisiz çalışma ile birlikte gelişmiş ulaşım modlarımızın da desteği ile 2021 yılının ilk çeyreğinde, ülkemizin ihracatı yüzde 42,2 oranında artarak; 18 milyar 985 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz, ülkemizi dünyanın yeni lojistik süper gücü haline dönüştürerek Türkiye’de ve İzmir’de istihdam alanları oluşturup; gençlerimize daha fazla iş olanağı sunmak” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, video konferans yöntemi ile katıldığı İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısında 2020 yılında Kovid-19 pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığını belirterek; pek çok gelişmiş ülkenin ekonomisinde daralmalar olmasına rağmen, Türkiye’nin bu zor dönemi yüzde 1,8 büyüyerek kapattığını vurguladı.  Karaismailoğlu, “Ülkemiz bu zor dönemde izlediği politikalar ile etkileri en aza indirmeyi başardı. Birkaç gün önce Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 2021 yılında Türkiye için yüzde 5 olarak açıkladığı büyüme beklentisini, yukarı yönlü yarım puan revize ederek yüzde 5,5’e yükseltti. Üretim sistemlerimizdeki kesintisiz çalışma ile birlikte, gelişmiş ulaşım modlarımızın da desteği ile 2021 yılının ilk çeyreğinde, ülkemizin ihracatı yüzde 42,2 oranında artarak; 18 milyar 985 milyon dolara ulaştı” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

-“İzmir’in Türkiye’nin vitrini olmasını istiyoruz.”

 

İzmir’in liman kenti olmasının yanı sıra tarım, sanayi faaliyetleri, ham madde kaynakları, nitelikli işgücü ve ulaşım olanaklarının genişliği ile Türk ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olduğuna vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, “Sanayimizde üretilen mallar, dünya standartları ölçüsünde kaliteye sahip. Hem iç hem de dış pazarlarda itibar sahibi. İzmir, geçmişten bugüne Türkiye’nin Batı dünyasına açılan en önemli kapılarından biri oldu. Ancak biz, İzmir’in çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. İstiyoruz ki İzmir sadece Batı’ya açılan bir kapı olarak kalmasın. Her şeyiyle Türkiye’nin vitrini olsun. Bu nedenle de İzmir’in ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmesine ayrı bir özen gösteriyoruz” diye konuştu.

 

 

 

-“8-9 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğunu, 3,5 saate indirdik.”

 

Bakan Karaismailoğlu, son 19 Yılda İzmir’e ulaşım ve iletişim yatırımları için 13 milyar 190 milyon Lirası Yap-İşlet-Devlet modeli kapsamında olmak üzere yaklaşık 35 milyar lira harcadıklarını kaydetti. İzmir’e yatırımların yoğun bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İzmir’in 2003’te 430 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna, 523 kilometre daha ekleyerek toplamda 953 kilometreye ulaştık. Türkiye’nin en büyük YİD Projelerinden biri olan İzmir İstanbul Otoyolu’nu tamamladık. Böylece ortalama 8-9 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğunu, 3,5 saate indirdik ve İzmir’i adeta İstanbul’a kapı komşusu yaptık. Otoyolun yanı sıra karayolları yatırımlarımız ile şehrimizin Bursa’ya ulaşımını 1 saate, Balıkesir’le mesafesini 2 saate, Eskişehir’e ulaşımını ise 2-2,5 saat aralığına düşürdük.”

 

 

 

- “Hızlı Tren Projesi Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek.”

 

Karaismailoğlu, “Şehrimize olan yatırımlarımız ise otoyol ve karayolları ile sınırlı kalmadı. Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek ve İzmir’i yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak olan İzmir-Ankara HT projesini başlattık. Projemizin yapımı etap etap hızla devam ediyor. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin bitişiğinde inşa ettiğimiz Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile Kemalpaşa’yı lojistik sektörün ve sanayinin nabzını tutacak bir merkeze dönüştürüyoruz. Adnan Menderes Havalimanı’nı yeni iç ve dış hatlar terminalleri ile Avrupa’nın en modern yapıya sahip havalimanlarından biri yaptık. Mimarisi ve estetiğiyle, ferah, kullanışlı ve son teknoloji ile donatılmış alt ve üst yapısıyla İzmir’i, kendisine yakışır bir havalimanına kavuşturduk. Bölgede oluşan yüklerin denizyolu ile taşınması ve Doğu Akdeniz’de, ana konteyner taşımacılığında, ülkemizin rol üstlenmesini sağlamak amacıyla Çandarlı Limanı projesini başlattık. Rotamız denizcilikte lider ülke konumuna gelerek, İzmir’in bu alandaki mevcudiyetini daha da güçlendirmek” dedi.

 

 

 

-“Türkiye ve İzmir’de gençler için istihdam alanları oluşturacağız.”

 

Hedeflerinin Türkiye’yi dünyanın yeni lojistik gücü haline dönüştürerek; Türkiye’de ve İzmir’de istihdam alanları oluşturup, gençlere daha fazla iş olanağı sunmak olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Hedefimiz; İzmir’in üretimden sanayiye her alanda daha çok üreten, daha refah bir şehir olmasını sağlamak. Bu yolda hep birlikte adım atmanın, ortak akıl ile hareket etmenin çok değerli olduğuna inanıyoruz. Ne kadar engel olmaya çalışsalar da ülkemizi hak ettiği gibi küresel bir aktör hâline getirecek projelerimizden de vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.