Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

Bakan Yanık: “Nüfusun Yoğun Olduğu Yerlere İkinci ŞÖNİM Açacağız”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocukların yerinde ve zamanında daha nitelikli hizmet almasının sağlanması için ŞÖNİM’ler ile kadın konukevi sayısını arttıracaklarını belirterek, “2022 faaliyet planımız kapsamında nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla ŞÖNİM açılmasına yönelik çalışmaları başlatacağız. Ayrıca, İçişleri Bakanlığımızla işbirliğinde belediyelere bağlı en az 10 kadın konukevi açacağız” dedi.

Bakan Derya Yanık, 1 Temmuz’da hayata geçen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planında ‘Politika önceliklerinin belirlenmesi için yıllık olarak faaliyet politikalarının oluşturulacağı’ maddesinin yer aldığını anımsatarak, söz konusu madde çerçevesinde Bakanlık koordinasyonunda Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde uygulanmak üzere 2022 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planını hazırladıklarını söyledi.

“ŞÖNİM ve kadın konukevlerimizin sayısını ve kapasitelerini arttıracağız”

Beş ana hedef etrafında şekillenen faaliyet planı çerçevesinde tüm taraflarla işbirliğiyle çalışmaları yürütmeye devam edeceklerinin altını çizen Bakan Yanık, “Eğer bir şiddet olayı söz konusu ise şiddet gören kişi için koruyucu faaliyetleri yürütüyoruz. Her ne sebeple olursa olsun mağduru, devletin koruma şemsiyesi altına alıyoruz. Burada Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimiz (ŞÖNİM) ile kadın konukevlerimiz devreye giriyor. Biz de faaliyet planımız kapsamında ŞÖNİM ve kadın konukevlerimizin sayısını ve kapasitelerini arttıracağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.