Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kovid19 bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

“Bizim Açımızdan İdlib Meselesi En Az Afrin Kadar, Barış Pınarı Harekâtı Bölgesi Kadar Önemlidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’in Bergama ilçesinde yaptığı konuşmada, “Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekâtı bölgesi kadar önemlidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Bergama ilçesini ziyaret ederek halka hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bergamalılara 31 Mart seçimlerinde yüzde 49 ile AK Parti’yi iktidar kıldıkları için teşekkür etti.

“ULAŞIMDAN SAĞLIĞA, TARIMDAN TURİZME HER ALANDA ÜLKEMİZ DESTAN YAZDI”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığında Bergama'nın kısa sürede belediye hizmetlerinde hak ettiği konuma geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakan kardeşimiz bir taraftan ilçemizi güzelleştirirken, diğer taraftan da yılların ihmalini giderecek adımlar atacaktır. Bu zorlu ve önemli görevde şahsım, tüm milletvekili arkadaşlarım hep birlikte yanında olacağız, gereken desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 senedir bütün Türkiye'ye azimle, aşkla hizmet götürdüklerini ifade ederek siyasi hayatlarının hiçbir döneminde yılgınlığa kapılmadıklarını, şehirlere hizmet ederken insanların inancına, kılık-kıyafetine, meşrebine, mezhebine, hayat tarzına göre ayrım yapmadıklarını vurguladı.

İktidarları döneminde Türkiye’de kardeşliğin büyüdüğünü, demokrasinin güçlendiğini, özgürlüklerin ilerlediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece ekonomide değil, ulaşımdan sağlığa, tarımdan turizme her alanda ülkemiz destan yazdı. Bizden önce yaklaşık 80 yılda yapılan hizmetlerin katbekat fazlasını 18 seneye sığdırmayı başardık” dedi.

“SAVUNMA SANAYİİNDE YERLİLİK ORANINI YÜZDE 20'DEN, YÜZDE 70'LERİN ÜSTÜNE ÇIKARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan 20-30 yıl, 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var, bunları görüyorsunuz. Yani el etek öpen değil, batılı liderler karşısında el pençe divan duran değil, masaya oturup onlarla beraber ülkelerimizin menfaatini konuşan bir lideriniz var. Sözü dinlenen, pasaportu itibar gören, her adımı dikkatle takip edilen bir ülke konumuna geldik” değerlendirmesinde bulundu.

Savuma sanayiindeki başarıları aktararak savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 20'den, yüzde 70'lerin üstüne çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer içeride bugün teröristler kaçacak delik arıyorlarsa bundan. Eğer bu imkânlarımız olmasaydı bunu başaramazdık. Şimdi ne oldu? Şimdi yerli olarak, millî olarak güçlüyüz, daha sağlamız ve her geçen gün daha ileri gidiyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiinde yılda 3-4 milyar dolar ihracat yaptığına, bugün dünyanın en büyük savunma şirketleri içerisinde beş Türk firmasının bulunduğuna dikkati çekti.

“EKONOMİYLE İLGİLİ KARARLARIMIZI ALIRKEN DE TERÖRLE MÜCADELEYİ YÜRÜTÜRKEN DE KİMSEDEN İCAZET ALMIYORUZ”

“Ekonomiyle ilgili kararlarımızı alırken de terörle mücadeleyi yürütürken de kimseden icazet almıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıp, uyguladıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında ve içinde gerçekleştirilen operasyonlarda bölücü terör örgütüne en tarihinin en ağır darbelerini indirdiklerine, teröristleri açtıkları çukurlara gömmekle kalmayıp aynı zamanda Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Pençe Harekâtları’yla Suriye ve Irak'ta terör örgütünü hezimete uğrattıklarını ifade etti.

Suriye içerisinde toplam 8 bin 300 kilometrekarelik alanı DEAŞ'lı, PKK/YPG'li teröristlerden temizlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur, barış, istikrar var. İnşallah aynı sükûnet ortamını 4 milyon insanın yaşadığı İdlib'de de tesis edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekâtı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İzmir'de tarihî bir yatırımı milletin hizmetine sunduklarını, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılış törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bugün aynı zamanda bir özel sektör firmasının 550 kişiye istihdam sağlayacak yeni seramik fabrikasının açılışını da yapacaklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taraftan il ve ilçeleri ziyaret ederek yeni yatırımların açılış heyecanını milletle paylaştıklarını, diğer taraftan da dünyayı kucaklayıp her platformda ay yıldızlı bayrağı yüceltmeye çalıştıklarını aktardı.

Türkiye'nin sevincine sevinemeyen, tasasına üzülemeyen, ülkeyle, milletle bağı tamamen kopmuş bir muhalefet partisine sahip olunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi insanın hakkı yerine, başka ülkelerin, darbecilerin, Gezici vandalların çıkarlarını savunan bir muhalefet anlayışı var. Hatırlayın, Taksim Meydanı'nda devletin malını mülkünü talan eden, yakıp yıkan, bütün vatandaşın dükkânlarını, esnafın cam-çerçeve indirilenleri savunan ve onları 'aydınlık gençlik' olarak tanımlayan, 'aydınlık' değil 'aldatılmış' gençlik” dedi.

BERGAMA İLÇESİNE YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bergama'ya eğitim alanında; toplamda 192 derslikli, 17 okul, yedi pansiyon yaptıklarını, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu'na Egetal Tarımsal Analiz Laboratuvarı’nı, üç bilgisayar laboratuvarını, eğitim-öğretim programlarının laboratuvar ve uygulama alanlarını kazandırdıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta; 200 yataklı Bergama Devlet Hastanesi ile toplam altı adet sağlık tesisi inşa ettiklerini, Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'nin ek binasının yapımı, Bergama ağız ve diş sağlığı merkezinin, aile sağlığı merkezinin ve toplum ruh sağlığı merkezinin ise proje çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'den bugüne toplam 152 bin Bergamalıya, toplamda 140 milyon lira tutarında ayni ve nakdi yardım yaptıklarını da aktararak, Bergama Kırcalar sulamasının ikmal ihalesini bu yıl içinde yapacaklarını, Bergama için proje ve planlama safhasında yedi adet sulama tesisinin daha olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için şehit polis Fethi Sekin bal ormanını ve Çınarlı mesire yerini kurduklarını anlatarak, şöyle devam etti: “Orman köylerinde yaşayan 661 aileye 17 yılda toplam 10 milyon lira ferdi proje kredi ve desteği sağladık. Bugüne kadar 10 köye 33 bin 500 adet ceviz, badem, kestane, zeytin gibi gelir getirici fidan diktik. İlçemizdeki orman yangınları ile mücadele için 216 kilometre orman yolu ve iki adet köprü yaptık. Bu yıl 12 kilometre daha orman yolu yapıyoruz. 17 köyün ulaşımını sağlayan Sindel Köprüsü'nü ilçemize kazandırdık. İlçemizde bulunan ecdat yadigârı Şadırvan Camisi ve Selçuklu Minaresi'nin Hacı Hekim Caminin, Hacı Hekim Hamamı'nın ve Kurşunlu Camii ve Mescitaltı Mescidi'nin restorasyonlarını yaparak bunların da ihyasını sağladık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bergama’ya doğal gazı getirdiklerini anımsatarak, hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı Bergama'da doğal gazı yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

“SELİNOS DERESİNİ ISLAH EDİP HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bergama'da yapılacak yatırımlara ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bergama şehir merkezinde kalan stadyumu taşıyıp, yerine sosyal donatıları, yeraltı otoparkı ile millet bahçesi yapıyoruz. Tarihî kentimizin ortasında, bakımsız ve atıl bir durumda bulunan Selinos deresini ıslah edip halkımızın ve turizmin hizmetine sunacağız. Proje ile tarihî dereyi kenarında gezinti alanlarının yer aldığı ve hatta suda gondolların yüzdüğü bir alan hâline getireceğiz. Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda üç projeye 2 milyon liralık hibe desteği sağlayacağız. Bergama ilçemize anneler bu çok önemli, inşallah Tarım Kredi Kooperatif marketini burada açacağız. Burada gayet uygun fiyatlarla istediğinizi bulacaksınız. Asla burada vatandaşı sömürmek yok. Bunu halkımız hizmet alsın, diye yapıyoruz ve Türkiye genelinde Tarım Kredi olarak bin 500 bu şekilde market açacağız. 2000 yıllık tarihî tonozları, Kozak çevre yolunu süratle yaparak koruma altına alacağız. Bergama Çevre yolunun ikinci etap ihalesi bitti. Bergama şehir merkezinde kalan Adnan Menderes Bulvarı bisiklet yolları, kaldırım ve ışıklandırması ile yeniden düzenlenecek. Kredi Yurtlar Kurumunun Bergama'ya yapacağı yüksek öğrenim öğrenci yurdunun inşaatı kısa bir zaman içinde başlayacak. Çocuklarımızı ikili öğretimin sıkıntılarından kurtarmak için Bergama'da eksik olan derslik sayısını artıracak projelerimize başlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bergamalıların dört gözle beklediği TOKİ konutları inşaatının da başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Aliağa-Bergama arası doğal gaz boru hattının döşenmesine eylül ayında başlıyoruz. Batı Anadolu Ege Serbest Bölgesi Aşağıkırıklar mahallemizde faaliyetlerine başlıyor. Bergama'da binlerce gencimiz istihdam alanlarına kavuşacak. Çandarlı Kuzey Ege Konteyner Limanı'nın 2. etap inşaatlarına başlıyoruz. Sosyal Hizmet Merkezimiz ve İŞKUR hizmet ofisini Bergama’mıza kazandırıyoruz. Siz bizim yanımızda durdukça biz de sizin için koşmaya, koşturmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet etti ve Bergama Belediyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki temasları kapsamında, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Akgün Şirketler Grubu'na ait seramik fabrikasının açılışını da gerçekleştirdi.

“GÜZEL ÜLKEMİZDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN BAŞIMIZ ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Açılışta kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrikada 550 kişinin istihdam edileceğini belirterek, fabrikanın hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş, aş ve ekmeğe vesile olan girişimcilerin medarı iftiharları olduğunu söyleyerek, “Bu güzel ülkemizde taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var. Biz de onların bu noktada devamlı önünü açmakta kararlıyız ve bundan sonra da inşallah önünü açmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.