Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Bulut: “İktidar, İşsizlikle Boğuşan Gençlerin Taleplerini Görmezden Geliyor”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM’de atama bekleyen gençlerin sesi oluyor.  İktidar işsizlikle boğuşan gençlerin haklı taleplerini görmezden geldiğini belirten Bulut, “Patoloji teknikerlerinin meslek yasası çıkarılmalı,  bir an önce atamaları yapılmalıdır” dedi.


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda atanamayan sağlıkçıları dile getirdi. Atanamayan sağlıkçıların her gün sosyal medyada TBMM’ye seslerini duyurmaya çalıştığını kaydeden Bulut,  iktidar işsizlikle boğuşan gençlerin haklı taleplerini görmezden geldiğini bildirdi.

PATOLOJİ TEKNİKERLERİ DE ATANAMIYOR

Atama sorunu yaşayan mesleklerden birinin de patoloji teknikerleri olduğunu kaydeden Bulut,  “Patoloji teknikerleri, patoloji laboratuvarlarında gelen materyalleri makroskopiden başlayarak doku takip, kesit ve boyama işlemleri ardından mikroskopta virüs enfeksiyon ve kanser saptamasında ve tedavi edilecek hastaların tedavi süreçlerinde en önemli etken olan tanı konma işleminde en aktif rol almaktadır. Patoloji Laboratuvarlarında taşeron çalıştırılması ve hastanelerin düşük Personel Dağıtım Cetveli sorunundan kaynaklı iş bulamamaktadırlar” dedi. 

ATAMALARI YAPILSIN

En büyük sorunun ise bir meslek yasasına sahip olmamalarından kaynaklı görev tanımlarının olmaması olduğunun altını çizen Bulut, patoloji teknikerlerinin meslek yasasının çıkarılmasını,  bir an önce atamalarının yapılmasını istedi.

TBMM’YE ÖNERGE

CHP’li Bulut ayrıca TBMM Başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi de verdi. Bulut, Bakan Koca’dan şu sorulara yanıt istedi:

-Patoloji Teknikerlerine bir meslek tanımı eklenecek midir? 
-Hastanelerin PDC çizelgesi güncellenip Patoloji Teknikerlerinin kontenjanlarının artırılmasına yönelik bir çalışma yapılacak mıdır?

KONTENJAN SAYISI ARTIRILACAK MI?

-Patoloji Teknikerlerine son 3 alımda açılan 7-14-7 kişilik alımlar 20.000 mezunu olan bir bölüm için yeterli midir? Kontenjan sayısı artırılacak mıdır?
-Gün boyu hastanede çalışan, emek veren patoloji teknikerlerinin döner sermayesi arttırılacak mıdır? 
-Riskli birim olarak değerlendirilmeyen Patoloji Laboratuvarları, enfeksiyon ve virüs riski olan bir birim riskli birim olarak adlandırılacak mıdır? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.