Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara 19.hafta

Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın Temeli Atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın Bursa’ya 4 İstasyonla hizmet vereceğini ve vatandaşların Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımının sağlanacağını bildirdi.


Karaismailoğlu, “Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nı 2023 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Hattın faaliyete geçmesiyle birlikte toplam ekonomik kazancımız 871.47 Milyon Dolar olacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Bursa’ya geldi. Bakan Karaismailoğlu, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, metro hattının Bursa’ya 4 İstasyonla hizmet vereceğini ve vatandaşların Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımının sağlanacağını bildirdi.

“Bursa’ya 19 yılda 27 milyar 485 milyon TL yatırım yaptık”

Bakan Karaismailoğlu; son 19 yılda Bursa’nın sadece ulaşım ve iletişim altyapısına, 12 milyar 830 milyon Lirası Yap-İşlet-Devret kapsamında olmak üzere, yaklaşık 27 milyar 485 milyon Lira yatırım yaptıklarını belirtti. Karaismailoğlu, “2003’te 194 kilometre bölünmüş yolu vardı, 404 kilometre daha yeni bölünmüş yol yaparak toplamda 598 kilometreye ulaştık. İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Bursa Çevre Otoyolu, Bursa-İnegöl-Bozüyük-Ankara Sınırı Yolu, Bursa-Karacabey Yolu, Bursa-Mudanya gibi nice yolu, bölünmüş yol haline getirdik” diye konuştu.

“Bursa’yı demiryolu konforu ve hızı ile yeniden buluşturuyoruz”

1953 yılında çıkarılan bir yasayla Bursa-Mudanya hattının kapatılmasından yıllar sonra Bursa’yı demiryolu konforu ve hızı ile yeniden buluşturduklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında hızlı tren hattı inşa ediyoruz. Şu anda, 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında iki kesim halinde yapım çalışmalarımız devam ediyor. 56 kilometre uzunluğundaki ilk kesim olan Bursa-Gölbaşı-Yenişehir hattında altyapı çalışmalarında yüzde 74,8 fiziki ilerleme sağladık. 50 kilometre uzunluğundaki Yenişehir-Osmaneli’nin arasında da çalışmalara başlıyoruz.”

“Metro hattı, Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak”

6 kilometre uzunluğundaki Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı ile dev ulaşım yatırımlarına bir yenisini daha eklediklerini dile getiren Bakan Karaismailoğlu, Bursa’da metro hattının 4 İstasyonla hizmet vereceğini ve vatandaşların Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımının sağlanacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, “Bildiğiniz gibi, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapımı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bakanlığımız arasında 8 Haziran 2020 tarihinde imzalanan devir protokolü ile Bakanlığımızca devralınmıştır. Metro hattımız tamamlandığında Bursa ilimizdeki raylı sistem uzunluğu 46,7 km’den 52,7 km’ye ulaşacaktır. Mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro hattı; yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarını kat ederek YHT Gar ve nihayetinde Şehir Hastanesi’ne ulaşacak ve Bursalı vatandaşlarımızın bu istikametlere ulaşmaları kolaylaştıracaktır” dedi.

“Hızlı tren erişimi için rahat ve dakik bir seçenek sunulacak”

Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattı ve metronun entegre edilmesi ile tüm Bursa’ya hızlı tren erişimi için rahat ve dakik bir seçenek sunulmuş olacağına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, “Projemiz kapsamında, 140 bin m² alan üzerinde metro depo bakım ve parklanma tesisi de inşa edilecektir.  Bu yeni tesis, şehrin tüm metro araç filosunun bakım-tamir ve parklanma ihtiyacına da hizmet edecektir. Hattımız aç-kapa yöntemiyle inşa edilecek, bittiğinde caddelerin altından geçen ve yüzeyde alan işgal etmeyen bir sistem olarak çalışacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Hattı 2023 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz”

Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nı 2023 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirten Bakan Karasimailoğlu, hattın faaliyete geçmesiyle birlikte çok büyük maddi kazanımlar sağlanacağını bildirdi. Karaismailoğlu, “2023-2050 yılları arasındaki 27 yıllık projeksiyonda; zamandan 796.66 Milyon Dolar, Karayolu bakım ve işletmesinden 58 Milyon Dolar, önlenecek kazalardan 1.17 Milyon Dolar; Hava Kirliliği, İklim Değişikliği, Gürültü, Doğa ve Yeşil Arazi Maliyeti, Biyolojik Çeşitlilik, Toprak ve Su Kirliliği gibi dışsal faydalardan 15.64 Milyon Dolar olmak üzere toplam ekonomik kazancımız 871.47 Milyon Dolar olacak” dedi. Karaismailoğlu, ayrıca karbondioksit salınımının da 235.13 ton azalacağını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, Bursa ziyaretleri kapsamında Bursa Valiliği’ni, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nı ve Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’nı da ziyaret edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.