Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs Covid19 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar terörist rusya chp enflasyon bugünün gündemi AİLE gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

CHP Adana Milletvekili Sümer: “Adana'da Satış Var Yatırım Yok”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana’da hazine taşınmazlarının satışı ve kiralanmasını kamuoyu gündemine taşıdı. Orhan Sümer “Adana'dan elde edilen 50 Milyon Liralık gelir var. Ama Adana’ya 1 lira yatırım yok.”dedi.

"ADANA’DA SATIŞ VAR YATIRIM YOK"

Sümer, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiğim yazılı soru önergesinin cevabına göre; Adana’da son 3 yıl içerisinde 498 bin metre kare Hazine taşınmazı satılmış, 34 milyon metre kare Hazine taşınmazı kiraya verilmiş, bu satış ve kiralamalar sonucu 50 Milyon lira gelir Hazinenin kasasına gitmiş, Adana’da vatandaşın yararına olacak, beklenti içindeki bir çok kesimin yarasını saracak 1 liralık yatırım yapılmamış.” Dedi. 


498 BİN METRE KARE HAZİNE TAŞINMAZI SATILDI

CHP Adana Milletvekili Sümer, “Güçlü devletler hazine arazilerini, taşınmazlarını satma politikaları sergilemezler. Buraları gerekiyorsa yenileyip üretime kazandırırlar. İçinde olduğumuz dünya düzeninde artık devlet destekli projeler maliyet açısından daha uygun olduğundan tercih edilir ve ihracatta önemli rol oynar duruma gelmiştir. Ne yazık ki bu durum ülkemizde tam tersine işliyor. Devlet dövizle yapılan anlaşmalarda, müteahhiti koruyacak garanti sistemleri veriyor. Ya da hazineye ait taşınmazı satarak elden çıkarıyor. Oysa katma değer açısından çok daha faydalı olabilecek projeler üretilebilir. Biz Adana ile ilgili olan kısmı gündeme getiriyoruz ancak memleketimizin bir çok ilinde durum aynı” dedi.


ÇUKUROVA’NIN İNCİSİ UNUTULDU

CHP'li Sümer, “İktidarları eleştirmek, doğruyu göstermeye çalışmak, denetlemek muhalefetin görevidir. Bizim söylediğimiz şey tamamen Adana için. Vatandaşlarımız için. Madem hazine arazileri kiralanıyor ve satılıyor, buradan elde edilen gelirden Adanalı faydalansın istiyoruz. Çiftçisine, asgari ücretlisine, emeklisine, gencine, esnafına, sanayicisine, Adanalı yatırımcısına faydası olsun, yaralarını sarsın istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığının son 10 yıldır yatırım listesine baktığımız zaman Adana yok. Çukurova’nın incisi, bölgemizin yıldızı Adana her geçen gün unutulup, görmezden geliniyor” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.