Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: “Güneşli Güzel Günlere Birlikte İlerleyeceğiz”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “Ortak akıl ve iradeden uzaklaştığımız bu günlerde bizlerin amacı bizi biz yapan değerlerimizi diri tutmak, milletimizi bir arada tutan tasada ve sevinçte hep birlikte hareket edebilme özelliğimizi hatırlamak ve duygudaşlığımızın ana hareket noktası olan istişare kültürümüzü unutturmamaktır” dedi.


Altındağ- Mamak Kanaat Önderleri Toplantısı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “İstişare, fikir teatisi ve düşüncelerin paylaşımı bizim kadim kültürümüzün en önemli parçalarındandır” dedi.
Başkan Akıllı, “bugün uzun süredir hayata geçirdiğimiz farklı fikirlerden yurttaşlarımızla ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve çözüm yollarını istişare ettiğimiz toplantılardan bir yenisini daha hayata geçirmek için bir aradayız. İstişare, fikir teatisi ve düşüncelerin paylaşımı bizim kadim kültürümüzün en önemli parçalarındandır. Türklerde Toy kültürü ismini alan ve bazılarımızın Meşveret dediği danışma meclisleri yöneticilerin yanlışa sapmalarının önünde büyük bariyerler örmüştür. Ortak akıl ve iradeden uzaklaştığımız bu günlerde bizlerin amacı bizi biz yapan değerlerimizi diri tutmak, milletimizi bir arada tutan tasada ve sevinçte hep birlikte hareket edebilme özelliğimizi hatırlamak ve duygudaşlığımızın ana hareket noktası olan istişare kültürümüzü unutturmamaktır” dedi.


GÜNEŞLİ GÜZEL GÜNLERE BİRLİKTE İLERLEYECEĞİZ


Bu tür toplantılar ile istişareler geçekleştirerek, ortak akıl ile hareket edeceklerinin altını çizen başkan Akıllı, “Farklılıkları bir zenginlik olarak görüp demokrasinin bir parçası olarak ele alan bizler; çok farklı fikirlerin, söz konusu memleket olduğunda nasıl bir araya geldiğine sayısız kez şahitlik etmişizdir. Kimsenin şüphesi olmasın ki,  çok büyük badireleri el ele omuz omuza aşan halkımız yine konuşarak, dertlerine dermanı bulacak ve güneşli güzel günlere birlikte ilerleyecektir. Kıymetli Ankaralılar, memleketimizin dört bir yanından gelip ülkemizin başkentinde yaşayan değerli dostlar Ankara’da doğanlar, Ankara’da doyanlar… Bir araya geldiğimiz bu gün, yani 13 Ekim Çarşamba tarihi, Bozkır’ın ortasında bir millete umut olan Cumhuriyet’in, başkentinin Ankara olarak tescillendiği gündür. Hepinizin huzurunda Ankara’mızın başkent oluşunun yıldönümünü kutluyor bizlere bağımsız bir ülkede başı dik yaşama fırsatı verebilmek için canlarından geçen aziz şehitlerimizi ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.