Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

CHP'den Esnaf Çıkarması: "Esnaflar Dara Düştü, İktidar Çözüm Üretmiyor"

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Dr. Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine pandemi sürecinde destek verilmediği için mağduriyeti artan esnaflarla buluştu. Esnaf temsilcilerini ziyaret edip sorunlarını dinleyen CHP'li milletvekilleri hazırladıkları raporu Kılıçdaroğlu'na sunacak.

KILIÇDAROĞLU'NUN TALİMATI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke genelinde üniversitelerin açılmaması ve okulların geç açılması nedeniyle esnafların bu durumdan nasıl etkilendiğine yönelik araştırma başlattı. Esnafın sorunları, talepleri ve beklentilerini saha araştırmasıyla öğrenmek isteyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin her yerinde milletvekillerini görevlendirerek esnafın içinde bulunduğu duruma ilişkin rapor hazırlanması talimatı verdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile Adana'da çalışma yapan Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Dr. Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, esnaf ve temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

ESNAF VE TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜLER

Ekonomik krizin içinde pandemi sürecinde destek verilmeyerek daha çok mağdur edilen esnaflarla buluşan CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Dr. Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, ilk olarak Adana Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nde (AESOB) Başkan Niyazi Göger ve esnaf temsilcileriyle buluştu. Kalabalık bir AESOB heyeti tarafından karşılanan CHP'li milletvekilleri, Başkan Göger ve esnaf temsilcilerinin sorunlarını, talep ve beklentilerini dinleyip not aldı. Esnafın zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Başkan Göger, milletvekillerine ziyaretleri ve ilgileri için teşekkür etti.

SORUNLARI, TALEPLERİ VE BEKLENTİLERİ DİNLEDİLER

CHP Adana Milletvekilleri Barut, Sümer, Şevkin ve Bulut, daha sonra Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, minibüsçü esnafı ve temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. Adana Yağlı Boyacılar Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile de bir araya ile gelen CHP'li milletvekilleri, Adana Sarıçam Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni de ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Muhammet Yalçın ile görüşen milletvekilleri, sorunları dinleyip not alırken çözüm önerilerini de paylaştı. Şakirpaşa Mahallesi'nde bulunan bir taksi durağında ticari taksi esnafı ile buluşan milletvekilleri, ulaşım alanında faaliyet gösteren esnafın taleplerini ilk ağızdan duydu.

HAZIRLAYACAKLARI RAPORU KILIÇDAROĞLU'NA SUNACAKLAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla esnaf ve temsilcileriyle görüşen Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Dr. Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, "Her zaman esnafımızın yanındayız, sürekli görüşmeler ve toplantılar yapıyoruz. Genel Başkanımızın talimatı üzerine de heyet olarak esnaf ve temsilcilerimizle bir araya geldik" dedi. Salgın öncesinde de Türkiye'de büyük bir ekonomik ve siyasi kriz yaşandığına dikkat çeken CHP'li milletvekilleri, "İktidar salgınla mücadelede sosyal devletin gereğini yerine getirmediği için ekonomiyi çökertmiştir. Okulların kapanması ve geç açılmasından kaynaklı işleri duran kantinci, kırtasiyeci, servisçi ve ulaşım alanında çalışan esnafımız başta olmak üzere herkes büyük bir mağduriyet yaşıyor. İşleri duran ve destek verilmediği için evine ekmek götüremeyen esnafımız, vergi, kredi, banka borcu ve kirasını ödeyememektedir. Feryat eden esnafımıza destek anlamında iktidar adım atmıyor. Esnafımızın içinde bulunduğu bu durumu, talep ve beklentilerini hazırlayacağımız raporla birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.