CHP'den Kurultay Açıklaması: Olağanüstü Kurultay İçin Yeterli İmzaya Ulaşılamadı

CHP Genel Merkezi tarafından, olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, noter onaylı imzalar ile yapılan başvuruların incelenmesi sonucunda geçerli başvuru sayısının 569’da kaldığı, tüzük uyarınca olağanüstü kurultay için gerekli salt çoğunluk olan 622 imzaya ulaşılamadığı kaydedildi.

CHP’den yapılan yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 48’inci maddesi uyarınca olağanüstü kurultay için noterden onaylı imzaların Genel Başkanlığa teslim edilme sürecinin bugün saat 17.00 itibariyle tamamlandığı belirtildi. Partiye kayıtlı toplam bin 242 kurultay delegesinden, tüzük uyarınca olağanüstü kurultay için gerekli olan salt çoğunluğun 622 olduğu vurgulanan açıklamada, “Noter onaylı imzalar ile yapılan başvuruların incelenmesi sonucunda geçerli başvuru sayısının 569 olduğu anlaşılmıştır” denildi.

TESLİM EDİLEN 618 BELGENİN 4 TANESİ MÜKERRER

Genel merkeze 2 Ağustos’tan önce noter tebligatıyla gelen talep sayısının 8 olduğu ve bu tarihten sonra noter kanalıyla herhangi bir talebin gelmediği belirtilen açıklama, şunlar kaydedildi:

“2 Ağustos Perşembe günü genel merkezimize teslim edilen toplam belge sayısı 618’dir. Daha önce noter tebligatıyla gelen 8 talep de bu sayının içinde tekrar sunulmuştur. Teslim edilen 618 belgenin 4 tanesi mükerrerdir. Ayrıca 4 tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış fotokopidir. 5 belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir. Gelen taleplerden 5’i ise Tüzüğümüzün 48/4 maddesi uyarınca zorunlu olan gündem birliğini sağlayamamıştır.

31 DELEGE İMZASINI GERİ ÇEKTİ

Tüzüğümüze göre 15 günlük imza toplama süresi içerisinde 31 delegenin noter onayıyla imzalarını geri çektiği görülmüştür. Genel merkezimize sunulan ve yukarıdaki açıklamalarımızın dayanağı tüm belgeler şeffaflık ilkemiz gereğince Parti Meclisi üyelerimizin, milletvekillerimizin, örgüt başkanlarımızın ve tüm basın mensuplarının incelemelerine yazı işleri birimimizde açıktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.