Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı'nda I. Meclis'i Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıldönümünde, I. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti.


Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlarım, 97 yıl önce bu binada alkışlar vardı, gözyaşları vardı, kucaklaşmalar vardı. Çünkü 97 yıl önce bu güzel binada Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet'in ne olduğunu, ne kadar değerli olduğunu onlar bizden çok daha iyi biliyorlardı. Çünkü onlar savaş meydanlarından gelmişlerdi, bedel ödemişlerdi, arkadaşlarını toprağa gömmüşlerdi. Ve dolayısıyla Cumhuriyet'in ilanı bizim en büyük devrimimizdir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilk anayasada yazıldığı şekliyle ‘hakimiyet bila kaydu şart milletindir’ ifadesi aslında cumhuriyetin getirdiği güzel bir kavram, güzel bir deyim. Yani halkı her şeyin üstünde tutmak. 

Bu binayı bugün gezdim doğru. İkinci yüzyıla doğru gidiyoruz. İkinci yüzyılda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Eğer bu ülkede 1921 anayasasında yazıldığı gibi hakimiyet bila kaydu şart milletin olacaksa milletten korkmamak lazım. Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım. Milletin taleplerini, beklentilerini siyaset kurumunun dinlemesi gerekiyor, bilmesi gerekiyor.

Zor günlerden geçiyoruz ama şundan bütün milletimin emin olmasını isterim. Bu ülke en zor günlerinde bile bir araya gelerek barış içinde bütün zorlukları aşmıştır ve biz de aşacağız. Ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında güzel Cumhuriyet'imizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu bina bizim için çok değerli. İçerde Cumhuriyet'i kuranlar bugün aramızda yoklar. Onların her birisine tek tek şükranlarımızı sunuyoruz, rahmet diliyoruz. Onlar gerçekten de bizi biz yapan değerlerdi. O değerlere sahip çıkmak da bizim görevimiz. 
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.