Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

CHP İstanbul'da 'Rüşvet' Depremi ..!

-CHP'nin ağır toplarından Sivas kökenli İstanbul milletvekili Ali Şeker'in aynı seçim çevresi yani İstanbul Avcılar'da İlçe Başkanı Olan Kardeşi istifa etti. İstifa ederken ise adeta savaşarak çekildi: "... Rüşvetle Belediye Meclis Üyesi Olmak İsteyenler Var! ... Canan Kaftancıoğlu 'Avcılar'da ne kadar zengin insan varmış' diyorsa demekki ona da gidip 'Size şu kadar bağış yapalım, bu kadar para verelim demişler... Bu siyasetin malesef çirkin tarafı...CHP'de devam edemem..."

-CHP Avcılar Eski İlçe Başkanı Hasan Şeker: "Aday olmak için rüşvet teklif ettiler"

ANKARA (ANKA) - CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'ndan istifa eden, CHP'nin Sivas-İstanbul kökenli kudretli milletvekillerinden Ali Şeker'in kardeşi Hasan Şeker, partide belediye meclis üyelikleri için rüşvet teklif edildiğini açıkladı ve adeta vuruşarak çekildi. Hasan Şeker "Bir ara İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; 'Avcılar'da ne kadar zengin insan varmış' demişti. Şimdi bir İl Başkanı bu lafı ediyorsa demek ki ona da gidip 'Size şu kadar bağış yapalım, bu kadar para verelim' demişler. Bu siyasetin maalesef çirkin tarafı" dedi.

Hasan Şeker gazetedamga.com.tr'de Gazeteci Mehmet Mert'in sorularını yanıtladı.

Kısa süre önce partisinden istifa eden Eski CHP Avcılar İlçe Başkanı Hasan Şeker, kendisini istifaya götüren süreci ve Avcılar siyasetinde olup bitenleri Damga'ya anlatırken CHP İstanbul teşkilatında ve genel merkezde adeta 7.9 şiddetinde sarsıntılara yolaçtı.

Hasan Şeker'in gazetedamga.com.tr adresinde tamamı okunabilecek açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

[-31 Mart seçimlerinden sonra bir şekilde ilçe başkanlığına getirildik. O süreçten sonra hem belediye başkan adayının belirlenmesi süreci hem belediye meclis üyelerinin belirlenmesi süreci önemliydi. O süreç zaman darlığından dolayı kaos ortamına dönüştü. Çünkü belediye meclis üyelikleri daha önce farklı bir şekilde yapılırken, bu kez farklı bir manzarayla karşılaştık.

-14, 15 yaşından beri siyasetin içindeyim. Bu partinin bayrağını o yaşlarda asmaya başladım. İlçenin kapısını bilen bir gençtik. O yüzden daha önceki yöneticilerin nerelerden geldiklerini ve parti kültürünü bilen birisiyim. O açıdan partinin geçen dönem aday belirlenmesi noktasında almış olduğu merkez yoklaması yöntemi kaos ortamını beraberinde getirdi. Belediye Meclis üyeleri, tekrar Meclis üyesi olmak için her şeyi yaptı. Birçok arkadaş rüşvet teklif etme noktasına geldi. O zamanın parasıyla '1 buçuk milyon lira vereyim, 500 bin lir vereyim ilçeye' diyen insanlar oldu. Dedik ki; “Bu paraları siz Meclis üyesiyken kazanmışsınız demek ki daha çok kazanmak için şimdi harcamak istiyorsunuz...” Bu çok çirkin bir şeydi. Dün bunları yapanlar bugün hala Meclis üyesi olarak görevine devam ediyor. Bu itiraz ettiğim noktalardan birisiydi. Ama bunları partinin üst yönetimine anlatamadık belki onların da parmağı vardı. Sonuçta böyle bir kirli bir ağ vardı.

-İstanbul'da birçok ilçede bu tarz girişimler olduğunu biliyorum. Bu girişimlere dahil olan bazı milletvekillerinin; “Seni Meclis üyesi yaparız ama senin de şöyle bir katkı sunman gerekir” dediklerini biliyorum. Bunlar parti adına çok çirkin şeyler. Bu hadiseler geleceğe dair CHP ile ilgili olan umutlarımızı kırmıştı. Bir parti böyle yönetilmemeliydi, milletvekilleri bu işlere  bu kadar dahil edilmemeliydi. Ben de tam da bu yüzden istifa kararı aldım.

-Siyaset kamu adına yapılmalıdır. Fakat yaygın bir kesim siyaseti zenginleşme aracı olarak görüyor. Siyaseti çoğu insan kişisel rant ve çıkar için yapmaya başladı. Gençlerde de bu anlayış var. “Ben siyasete niye gireyim maaş mı verecekler” diyorlar. Bu siyaset adına, ülke geleceği adına bir handikap.

-CHP'nin içinde olmayacağım bunu da ısrarla ifade ettim.

-Belediye Meclis üyesi adaylığı noktasında sürece dahil olan bazı milletvekilleri oldu. Neredeyse İstanbul'daki bütün ilçe belediye meclis üyeliklerinde kimin meclis üyesi olacağı noktasında belirleyi olanlar oldu. Süreci suistimal etmiş, kendine yakın insanların belediye meclis üyesi olması için çalışmış milletvekilleri var. Bu milletvekillerinin tekrar aday gösterileceğini düşünmüyorum, aday gösterilirse büyük tepki göreceklerini düşünüyorum. Bu konuda partinin üst kademesi eskisinden daha dikkatli hareket etmeli.

-2024'te de benzer bir kavga olacak belki daha büyük kavga olacak. Çünkü dediğim gibi partinin aday belirleme sistemi sakat. Bu sistem olduğu sürece hep kavga çıkar. Bir bakıyorsunuz Esenyurt'un adayı Bakırköy'de belediye başkanı oluyor, Bahçelievler'in adayı Beşiktaş'ta belediye başkanı oluyor.

-Rüşvetle belediye Meclis üyesi olmak isteyenler var. Bir ara İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; “Avcılar'da ne kadar zengin insan varmış” demişti. Şimdi bir İl Başkanı bu lafı ediyorsa demek ki ona da gidip “Size şu kadar bağış yapalım, bu kadar para verelim” demişler. Bu siyasetin maalesef çirkin tarafı.]

-CHP'NİN AĞIR TOPLARINDAN ALİ ŞEKER'İN KARDEŞİ

CHP'de vuruşarak geri çekilmeyi tercih eden Hasan Şeker'in ağabeyi, CHP'nin ağır toplarından Ali Şeker şu anda CHP İstanbul Milletvekili. Ali Şeker 1968 yılında Sivas'ta doğdu. Babasının adı Gözel, annesinin adı Sultan. 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara depreminde, Avcılar'da aktif olarak hizmet vererek bazı basın organlarında “Kahraman Doktor” başlıklarıyla yer aldı. 2004 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. 2005 yılında yapılan ilçe kongresinde de İstanbul'un en genç ilçe başkanı oldu.

-KILIÇDAROĞLU'NUN KURULTAY'I NEDEN ERTELEDİĞİ BELLİ...

Hasan Şeker'in açıklamaları CHP teşkilatında ve genel merkezde şiddetli deprem etkisi yaratırken partide özellikle ulusalcı, Kemalist ve Atatürkçü üyeler, "CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kurultayı neden ertelediği şimdi daha iyi anlaşılıyor" gibi yorumlarda bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.