Öne Çıkanlar meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş tarkan kıbrıs ambulans ted abd savunma bakanı 2016 yıl bütçesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu muş

CHP'li Bülbül: "AKP İktidarda Olduğu Süre Boyunca Cumhuriyet Değerleri Peşkeş Çekilmiş”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde konuştu. AKP iktidarı boyunca 62 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını belirten Bülbül, "AKP iktidarda olduğu süre boyunca 273 kuruluşta satış, devir işlemleri yapılmış; bu kuruluşlardan 268'indeyse kamu payı bırakılmamış yani kamu payı sadece 5'inde kalmış, 268'inde kamu payı bir kenara itilmiş. Bu paralar on sekiz yıl sonunda uçup gitmiş, cumhuriyet değerleri peşkeş çekilmiş." dedi. 

Bülbül ayrıca Enerji dağıtım şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfî giderleri beş yıl daha elektrik faturalarına ekleneceğini belirtti. 

CHP’li Bülbül konuşmasında şunları ifade etti: 

“2002 yılından günümüze kadar da toplam 62 milyar dolarlık satış gerçekleştirilmiş. AKP iktidarda olduğu süre boyunca 273 kuruluşta satış, devir işlemleri yapılmış; bu kuruluşlardan 268'indeyse kamu payı bırakılmamış yani kamu payı sadece 5'inde kalmış, 268'inde kamu payı bir kenara itilmiş. Bu paralar on sekiz yıl sonunda uçup gitmiş, cumhuriyet değerleri peşkeş çekilmiş. 

"TÜRK TELEKOM LÜBNANLILARA TANK PALET KATARLILARA"

“Özelleştirme adı altında satılan bütün varlıklarımız bir avuç iktidar yandaşına peşkeş çekilmiş, önce fabrikalar elden çıkarılmış, Türkiye Şeker Kurumuna ait 14 şeker fabrikası özelleştirilmiş, sonra TÜRK TELEKOM Lübnanlıların, TÜPRAŞ İsraillilerin, PETKİM Azerbaycan'ın, Tank Palet ise Katarlılara peşkeş çekilmiş. Satacak şirket bırakmayınca tesis ve varlık satmaya başlanılmış, önce elektrik dağıtım şirketlerini sonra da kamu arazilerini, elektrik santrallerini, limanlarını elden çıkarmaya başlamışsınız ve çıkarmaya hâlâ devam etmektesiniz.” 

"YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI"

2002-2019 arasında 11 liman, 98 elektrik santrali, 50 tesis ve işletme, 11 otel, 3.917 taşınmaz ve araç muayene hizmetleri ile maden ruhsatları özelleştirilmiş; buralarda çalışan 72.825 kişiden 9.295'i ise işten çıkarılmış. Peki, ne için, kim için? 

ŞİRKETLERİN SEYAHAT GİDERİ FATURALARA YANSIYACAK!

“Enerji dağıtım şirketleri devletin elindeki hatları bakım ve yenileme güvencesiyle devralmışlardı ancak bakım, onarım ve kayıp maliyetlerini kendilerini karşılamadılar, faturalara yansıttılar. Bu uygulamanın doğru olmadığına hükmeden Yargıtay kararını ise birkaç saat içinde çıkarılan yasayla bertaraf ettiniz. Dün de bir tebliğ yayımlandı, pandemi ve ekonomik kriz yüzünden işsiz kalan, geliri düşen halk elektrik faturasını ödemekte zorluk çekerken elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfî giderleri beş yıl daha elektrik faturalarına eklenecek. Tüketiciyi ilgilendirmeyen bu tip birçok harcama elektrik faturasına yansıtılacak. Sizin düzeninizde her zaman kazanan hep şirketler, kaybedense vatandaş. İşte, sizin özelleştirme politikanız bu.”

"TÜİK YALAN SÖYLÜYOR"

“Diğer bir batık gemi ise saraya bağlı çalışan TÜİK. Pandemiden önce var olan ekonomik kriz salgınla beraber ekonomik buhrana dönüştü, işsizlik, döviz kurları rekor kırdı ama TÜİK'e göre her şey güllük gülistanlık. TÜİK yine gerçeklerle uzaktan yakından bağdaşan tespitlerde bulunmuyor. Ülkemizde yaşanılan krizin tamir edilmesi bir yana tüm bunlar bilerek saklanıyor. Sayıştayın TÜİK'in 2019 yılı raporunda da kurumun kendi hesaplarının bile hatalı tutulduğu belirtildi. TÜİK açıkça yalan söylüyor, büyüme verileri, istihdam verisi, enflasyon da yalan; kurumlarda liyakati bitirdiniz, sadakat dönemini getirdiniz. Artık bu kurumun inandırıcılığının tarafsızlığının kalmadığını biliyoruz. Şu an iktidarın ve ona bağlı kurumların tanımı şu: Körler sağırlar birbirini ağırlar.!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.