Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Kuşadası Belediyesi Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon

CHP'li Bulut: "36 Milyon 172 Bin Kişi Borçla Yaşıyor"

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiş zamlar nedeniyle geliri giderini karşılamayan vatandaşın çareyi borçlanmakta bulduğunu söyledi.  Bulut, bankalara ve diğer finansman kuruluşlarına borcu bulunan vatandaşların sayısının son bir yılda 1 milyon 757 bin kişi artığını belirterek, “Mayıs ayı itibariyle borcu vatandaş sayısı 36 milyon 172 bin kişiye çıktı” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiş zamlar karşısında hayatını idame etmeye çalışan vatandaşın borç sarmalı içerisine düştüğünü kaydetti. Gelirleri ve tasarrufları enflasyon karşısında eriyen vatandaşların, zorunlu harcama ve borç ödemelerini yapabilmek için son 2,5 ayda bankalara olan borçlarında 136 milyar liralık artış yaşandığını bilirdi.

BORÇ 1 TRİLYON 310 MİLYAR TL

Bireylerin bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan (konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı) borcunun 22 Temmuz itibariyle 1 trilyon 310 milyar liraya yükseldiğini belirten Bulut, şöyle devam etti:

“Bu borcun 957 milyar lirası bireysel kredilerden, 293 milyar lirası da kredi kartı borçlarından kaynaklanıyor. Vatandaşların varlık yönetim şirketlerine 32,9 milyar, TOKİ’ye ise 27 milyar lira borcu bulunuyor. Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları ise 28,9 milyar lira düzeyine çıktı. Bankalara ve diğer finansman kuruluşlarına borcu bulunan vatandaş sayısı ise son bir yılda 1 milyon 757 bin kişi artarak mayısta 36 milyon 172 bin kişiye çıktı.”

 VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA

CHP’li Bulut, “Fahiş zamlar sonrası gelir-gider dengesi bozulan vatandaş borcu borçla kapatmak için kredi kartlarına ya da banka kredilerine yükleniyor. İktidarın, ekonomi biliminin gerçekleriyle bağdaşmayan “faiz sebep, enflasyon sonuç” safsatasıyla 3 haneli enflasyona doğru gidiyoruz. Açık ve yoksulluk sınırı her geçen ay artıyor. Haziranda 6.391 TL olan açlık sınırı bir ay sonra 6.839,64 TL'ye, yoksulluk sınırı 20 bin 818 TL'den, 22 bin 278 TL'ye çıktı. Kriz ortamında milyonlarca vatandaş borç içerisinde kaldı. Her geçen gün borç rakamları katlanarak artıyor. Sadece son 2,5 ayda vatandaşın bankalara olan borçlarında 136 milyar liralık artış yaşandı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.