Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

CHP'li Bulut, PCR Test Fiyatlarının Peşini Bırakmıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, özel hastanelerde fahiş fiyata yapılan PCR testlerini TBMM’de gündeme getirdi. Bulut, “250 liranın üzerinde test parası veren kaç vatandaşımızın ücreti iade edilmiştir? diye sordu.


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, özel hastanelerde fahiş fiyata yapılan PCR testlerini TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Bulut, Sağlık Bakanlığı’nın, 22 Kasımda, Covid-19 testi için sağlık kuruluşlarına belirlenen fiyat tarifesi dışındaki uygulamalar için yaptırım uygulanacağını, PCR testi için fazladan alınan ücretlerin iadesinin sağlanacağına yönelik bir genelge yayınlandığını hatırlattı.

KAÇ VATANDŞA PARASI ÖDENDİ?

CHP’li Bulut, “Bu yeni genelgenin yayınladığı tarihten bu yana kaç özel hastaneye kaç kez denetim yapılmıştır? Bu denetimlerin sonucunda idari yaptırım uygulanan özel hastane var mıdır? İadesi yapılmadığı için CİMER üzerinden başvuran ve genelgede belirtilen 250 liranın üzerinde test yaptıran kaç vatandaşımızın ücretleri iade edilmiştir?” diye sordu.

SAĞLIK BAKANI İZLEYİCİ

Sağlık Bakanı’nın pandemi sürecinin izleyicisi haline geldiğini kaydeden Bulut, “Maske, grip aşısı ve PCR testlerinde Sağlık Bakanlığı süreci içinden çıkılamaz bir hale getirdi. Vatandaşlar 2 ay maskeye ulaşamadı. Grip aşısında riskli gruplar, 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalığı olanlar aşı olamadı. Sağlık Bakanlığı pandemi olduğu halde yeterli aşı siparişi veremedi. Sağlık Bakanı, sağlığı yönetmek yerine kendi PR’ının peşine düştü” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.