Öne Çıkanlar KENAN DOĞULU meclis gülben ergen Ebru Gündeş ambulans kazım arslan pagev İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu KADRO abd savunma bakanı 2016 yıl bütçesi muş

CHP'li Bulut'tan Anız Yangını Uyarısı!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da çevre ve sağlığı tehdit eden anız yangınları için tedbir alınmasını istedi. İlk hasat sezonunu geçmesiyle birlikte çiftçinin tarlalarını ikinci ürüne hazırlamak için yasak olmasına rağmen anızları bilinçsiz bir şekilde yaktığını kaydeden Bulut, “Sürdürülebilir bir tarım için, toprağın verimini düşüren, ekolojik dengeyi bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden anızları yakmayın” uyarısında bulundu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da çevre ve sağlığı tehdit eden anız yangınları için tedbir alınmasını istedi. Adana’da her yıl bu sorunun yaşandığına dikkat çeken Bulut, Adana’yı nefes alamaz hale getiren anız yangınların yönelik denetimin artırılmasını istedi.

ANIZ YANGINLARI DOĞAYA ZARAR VERİYOR

CHP’li Bulut, “Yaşar Kemal’in “Adam eksen bitecek bu topraklar…” dediği Çukurova’nın bereketli toprakları bir yılda birden fazla hasat vermektedir. Ancak çiftçilerimiz İlk hasadın ardından tarlalarını ikinci ürüne hazırlamak için yasak olmasına rağmen anızları bilinçsiz bir şekilde yakmaktadır. Çukurova’nın sarı sıcağının başladığı bugünlerde günlük hayatı ve yaşamı derinden etkileyen anız yangınları toprağa ve doğaya ciddi zararlar vermektedir” dedi.

TOĞRAĞIMIZA BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Havayı da kirleten anız yangınlarının aynı zamanda atmosfere salınan karbondioksit gazı ile iklim değişikliğine yol açtığını belirten Bulut, şöyle devam etti:

Yüksek sıcaklığın ve dönemsel rüzgarların da etkisiyle yangının kontrol dışına çıkma ihtimali de büyük bir risk taşımaktadır. Çukurovalı çiftçilerimize bir kez daha sesleniyorum; Sürdürülebilir bir tarım için, toprağın verimini düşüren, ekolojik dengeyi bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden anızları yakmayın. Toprağımıza, geleceğimize, doğamıza hep birlikte sahip çıkalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.