Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

CHP'li Demirtaş'tan Borçlu Emekliler İçin Kanun Teklifi

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, borçlu emekli için kanun teklifi hazırladı. Teklif, emeklilerin kullandıkları kredileri ödeyememeleri halinde haciz işlemi uygulanması yerine kredi faizleri silinerek mevcut borç üzerinden 36 aya kadar ve faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasını öngörüyor. 

CHP'li Demirtaş, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklife göre yaşlılık, malullük ve vazife malullüğü ile dul ve yetim aylığı alanların bankalardan kullandıkları tüketici kredilerinde, 30 Eylül 2018 tarihi itibariyle temerrüde düşenlerin, faiz borçları silinerek, mevcut borçları faizsiz olarak 36 aya kadar yeniden yapılandırılacak. Ayrıca temerrüde düşmemiş dahi olsalar talepleri halinde mevcut sözleşmedeki faiz oranı üzerinden vade uzatımı 36 aya kadar yapılacak.

Teklif; emeklilerin kullandıkları kredileri ödeyememeleri halinde haciz işlemi uygulanması yerine kredi faizlerinin silinerek mevcut borç üzerinden 36 aya kadar ve faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasını düzenliyor. Teklif, temerrüde düşen emekliler için yeni faiz oranı belirlenmeksizin yapılandırılmasını da öngörüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.