Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan

CHP'li Erdem: FETÖ'yle Mücadelenin Yerini Sendikalarla Mücadele Mi Aldı?

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “Dersim örneği dikkate alındığında, göreve iadesi yapılmayan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun sendika yöneticisi, komisyon çalışanı veya aktif üyesi olması bir tesadüf müdür? FETÖ’yle mücadelenin yerini sendikalarla veya hak talep eden memurlarla mücadele mi almıştır?” sorularını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem açığa alınan öğretmenlerin göreve iadesi sürecinde sendika yöneticisi veya aktif üyesi olanlara yönelik ayrımcılık yapıldığı iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP’li Erdem verdiği önergede, aynı soruşturma kapsamında açığa alınmalarına rağmen bir kısım öğretmenin göreve iade edilirken, sendika yöneticisi ve aktif çalışanı olan öğretmenlerin soruşturmalarının bilerek uzatıldığını ve mağdur edildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: 

“Dersim’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alınan 504 öğretmen ve kamu görevlilerinden 419’unun görevlerine iade edildiğini açıklanmıştır; diğer taraftan soruşturması devam eden 85 öğretmenin birçoğunun sendika temsilcisi, sendika komisyonlarında görev alan aktif üyelerden olduğu bilinmektedir. Bu durum sendikal mücadele ve hak arama eylemlerinin sönümlendirilmesi olarak yazılı ve sosyal medyada yer almaktadır.”

CHP’li Erdem, Bakan Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

“Anayasal güvence altında olmasına rağmen iş bırakma, grev ve hak talepleri eylemlerine katılan emekçilerin bu eylemlerinden dolayı soruşturulması hangi hukuki mevzuata dayandırılmaktadır? Hak talep etmek suç mudur?

Dersim örneği dikkate alındığında, göreve iadesi yapılmayan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun sendika yöneticisi, komisyon çalışanı veya aktif üyesi olması bir tesadüf müdür? FETÖ’yle mücadelenin yerini sendikalarla veya hak talep eden memurlarla mücadele mi almıştır?

Öğretmenlerin göreve iadesinin yapılması hangi koşullara göre yapılmaktadır? Aynı soruşturmada, aynı sorulara muhatap olmuş ve aynı yanıtları vermiş öğretmenlerin bir kısmının göreve iade edilirken diğerlerinin göreve alınmamasının gerekçesi nedir?

Türkiye çapında göreve iade edilen öğretmen sayısı kaçtır? Öğretmenlere soruşturma kapsamında hangi gerekçelerle 29 Aralık grevine katılımını sorulmaktadır?

Belge veya delil olmadan sendikalı öğretmenlerin açığa alınmasının ve bugün itibariyle 1 milyona yakın öğrencinin okula öğretmensiz başlamasının neden olacağı karışıklık nasıl çözümlenecektir?

FETÖ soruşturmalarında itirazlar için oluşturulan kurullar öğretmenler açısından hangi kriterlere göre çalışacak ve değerlendirmede bulunacaktır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.