Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

CHP li Erdem, “Hırsızlığın Yeni Adı; Temsil Ve İkram Olmuş”

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "PTT Genel Müdürünün 6.600.000 TL lik Temsil giderini Başbakan’a sordu. Konunun Sayıştay raporlarına yansıdığını ifade eden Erdem, 5.077 asgari ücrete denk gelen bu parayla, Diyarbakır Sur’da , Mardin Kızıltepe de Cizre’de , Nusaybin’de evleri yıkılan  150 yurttaşımıza konut yapılabileceğini iddia etti. Halkın Balığı yemek yerine ancak tezgahlarda seyrettiğini Milletin  parasıyla 133 sefer balık yiyen, Devleti soyup kılçığını bırakan bu zalimlere haram olsun." dedi.


Erdem, “Vatandaşlarımız merak etmesin 2019 a az kaldı, AKP’yi seçimle göndereceğiz,  CHP İktidarında bu kılçıklı anlayıştan yedikleri her kuruşun hesabını sonuna kadar soracağız , bu soygun düzeni bitecek ,kılçıklar boğazlarında kalacak, ifadelerini kullandı.   Sarayda her gün  muhtarlara nutuk atan AKP Genel Başkanı CHP’li Belediyeleri, İl başkanlarını izlemek yerine  bu soyguncu  bürokratlarına bir göz atsın.” dedi.


Eren Erdem , önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti.
“Kamu kaynaklarının bürokrasi tarafından şahsi menfaatleri uğruna insafsızca harcandığı PTT Genel Müdürlüğü 2016 hesaplarının Sayıştay raporlarına yansıması ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Genel Müdüre verilen sınırsız temsil ve ikram harcamaları ve bunun usulsüzce kullanılması kamu vicdanını yaralamıştır.

Bu bağlamda ;

• Kamu Kurumlarında hangi kuruluşlara Temsil ve ikram gideri tahsis edilmektedir?  Bir kamu kurumu olan PTT’nin  Genel Müdürüne  temsil ve ikram gideri hangi ihtiyaçtan verilmiştir. Son 5 yılda harcanan temsil ve ikram giderinin toplam bedeli ne kadardır.
• 5.077 asgari ücrete, Diyarbakır Sur’da,Mardin Kızıltepe de, Nusaybin’de, Cizre’de  150 sosyal konuta  denk gelen bu rakamı Sayın Genel Müdür’ün 133 sefer balık alarak harcaması kamu etiğine uygun mudur? Bu rakamlar , Kurum bütçelerinden İkram gideri olarak ayrılacağına Sosyal Projelere ayrılamaz mı?

• Hükümet olarak, temsil ve ikram giderlerini usulsüz olarak harcayan Bürokratlar hakkında herhangi bir soruşturma açtınız mı? İdari ceza verdiğiniz bürokrat var mıdır? Bunlar kimlerdir.?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.