Öne Çıkanlar Arap Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli Çin Ulusal Bayramı

CHP'li Eren Erdem AK Parti'nin Meclis Yasağını Deldi

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Meclis’te konuklarla basın toplantısı yapma yasağının çifte standart oluşturduğunu belirterek deldi.  Erdem, ayrıca İstanbul Bağcılarda bir işçinin asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdiği ve şirket çalışanlarının delil bırakmamak için cenazeyi yaktığı iddiasını da Meclis’e taşıdı. 

CHP’li Eren Erdem ve Selina Doğan, Meclis İdare Amiri Salim Uslu’nun konuklarıyla basın toplantısı yapmasını emsal göstererek yasağı deldi ve Suruç Katliamından sağ kurtulan ve katliamı kitaplaştıran Lütfü Özdemir’le birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
 
Eren Erdem: AKP’li Vekillere Uygulanan Kurallar Tüm Vekillere Uygulanmak Zorundadır
 
Kendisini engellemek isteyen polislere karşı çıkan CHP’li Erdem, görevli polise, “Siz şu anda Cumhurbaşkanı’nın istediği fiil durumunu uyguluyorsunuz. Burada yazılı bir mevzuat var. Salim Uslu’ya uygulanan bu muamele tüm vekillere sirayet etmek zorundadır. Siz o gün iktidar partisinin, Salim Uslu’nun konuklarını aldınız. Bize de bunu uygulamak zorundasınız. Aksi takdirde, sizin tavrınız iktidarın tavrını kabul eden, muhalefetin açıklamasını engelleyen bir noktayı işaret eder, bunu kabul etmeyiz. Böyle bir şeye alet olmayın. AKP’li milletvekili size ‘saygısızlık yap da göreyim’ dedi. Eğer içeri girmenin yöntemi saygısızlık yapmaksa, parmak sallamaksa, bu sizi şamar oğlanına çevirir. Salim Bey’in misafirini engellemediniz, bize de yapmayın. Siz politize olma hakkına sahip değilsiniz” dedi.
 
Selina Doğan: Burası Halkın Meclisi, Herkese Eşit Hakların Tanınmasını İstiyoruz
 
CHP’li Selina Doğan konuya ilişkin, “Bizim talebimiz dört partinin milletvekillerine eşit hakların tanındığı bir yasama faaliyetinin gerçekleştirilme isteğidir. Burası halkın meclisi; dolayısıyla bu ülkede infial yaratan ve bir yıldır dava dosyasında hiçbir ilerleme kaydedilmeyen dosyanın mağdurunun da burada konuşması gerekmektedir. Bizim korumaya çalıştığımız hukuki menfaattir. Biz hukukun üstünlüğünü savunuyoruz” şeklinde konuştu.
 
CHP’li Erdem: Bu Toplantı Da En Az Salim Bey’inki Kadar İnsani ve Vicdani Konuda Bir Toplantıdır 
Eren Erdem, 2015 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını anımsatarak, “CHP olarak, yazdığımız raporda bu katliamın bağıra bağıra geldiğini ortaya koymuştuk. Onlarca insanımızın hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı bir konu da en az Salim Bey’inki kadar insani ve vicdani bir konudur” dedi.

 Partilerin kaç vekili olursa olsun, kürsünün eşit temsiliyete hitap etmesi gerektiğini söyleyen Erdem, “ Bu kürsü milletin kürsüsüdür. Geçmişte çok sayıda vatandaşımız burada mağduriyetini ifade etmiştir, bu bir parlamento geleneğidir. Şu an uygulanan yasak, Meclis İdare Amiri Salim Uslu tarafından delinmiştir” açıklamasında bulundu.
Eren Erdem, Salim Uslu’nun bu yasağı fiilen ortadan kaldırdığını savunarak, “Kendisi ‘biz insani bir konu hakkında bir toplantı yapıyoruz’ demişti. Bu toplantı da en az Salim Bey’inki kadar insani ve vicdani bir toplantıdır. Daha da önemlisi, burada toplantı konumuz, ülkede infial yaratmış bir katliamın mağduru olan bir arkadaşımız katliamla ilgili konuşacak.” dedi.
 
Lütfü Özdemir: Suruç’ta Yitirdiklerimizin Düşleri Bizlere Emanet Kaldı
Suruç Katliamından yaralı kurtulan Mehmet Lütfü Özdemir, “Bizler kıyametin koptuğu yere, zeytin ağacı dikmeye, kütüphane yapmaya ve çocuklara oyuncak götürmeye gidiyorduk. 20 Temmuz 2015 günü Türkiye tarihini değiştiren bir katliama maruz kaldık Suruç Katliamının üzerinden 17 ay geçti ve hiçbir gelişme yok” diye konuştu.

Yazdığı kitabı, “Bu bizim iddianamemizdir” diye tanıtan Özdemir, Bu kitabın gelirleri Suruç’ta ağır yaralı kurtulan Güneş Erzurumoğlu’na bağışlanacak. Güneş’in ayağa kalkması adaletin ayağa kalkmasıdır. Kocaeli Valiliği maalesef Güneş’e yönelik kampanyaları engelledi. Suruç’ta yitirdiğimiz yoldaşların düşleri bize emanet kaldı, onların düşlerini yârim bırakmayacağız” dedi.
 
Eren Erdem: Kaçak İşçiye Dair Delil Kalmaması İçin İşçinin Yakıldığı İddiası Doğru Mu?
CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Bağcılar’da bir işçinin, asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdiği ve şirket çalışanlarının delil bırakmamak için cenazeyi yaktığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği soru önergesinde CHP’li Erdem, korkunç olaya ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını, ilgili şirketin kaçak isçi çalıştırdığını ve yıkım ruhsatının olup olmadığını sordu. 

Önerge gerekçesinde görgü tanıklarının  “Biz olayı gördükten sonra yıkımcılar olay yerinden hızla kaçtı. Bundan birkaç hafta önce Başak AŞ’nin sigortasız isçi çalıştırdığını bütün kurumlara bildirdik. Bizim evlerimizi kaçak bir şekilde yıkmaya çalışıyorlar” ifadelerine de yer verildi. Ayrıca Bağcılar Belediyesinin konuya ilişkin “Bölgede yıkım çalışması taşeron şirket tarafından yapılıyor. Ölen kişi isçi değil, kayıp isçimiz yok. Şu an savcının incelemesi ve yıkım çalışmaları devam ediyor” şeklindeki açıklaması da yer aldı.

Erdem soru önergesinde, OHAL süresince hayatını kaybeden işçi sayısını ve bu kazalardan sorumlu tutulan şirketlerin sayısını da sordu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.