Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen tarkan Ebru Gündeş ambulans kıbrıs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kılıçdaroğlu İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu zidane

CHP'li Kaplan: “Ekonomik Kaosa Sürüklenmeden, Hükümet Acil Ve Somut Tedbirler Almalı”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, salgın boyuta ulaşmış Koronavirüs önlemleriyle esnafından, sanayicisine, işletme sahibi olanlardan, işsizlere kadar birçok kesimin önlem alınmazsa çok büyük bir ekonomik kriz yaşayacaklarına dikkat çekerek yazılı bir açıklama yayınladı. Kaplan, Hükümeti göreve çağırarak; ülkemizde de artık ciddi bir sağlık tehdidi haline gelen Koronavirüs’ün işsizliğe ve ekonomik krizin derinleşmesine sebep olmadan biran önce hükümet nezdinde tedbirler alınması” gerektiğini ifade etti.



“EKONOMİK KAOSA SÜRÜKLENMEDEN, HÜKÜMET ACİL VE SOMUT TEDBİRLER ALMALI”

Salgın boyuta ulaşmış Koronavirüs’ün ülkemizde vaka sayısının 98’e ulaştığını ve bir kayıp verildiğine de dikkat çekerek “Sağlık anlamında zor günlerin bizleri beklediği bu aylarda, ekonomik kriz ve işsizlik de artabilir. Korunma tedbirleriyle birlikte esnafımız, işletmeler, kafeler, restoranlar bir süreliğine kapatıldı. Sınırlar kapatıldı, ihracat durma noktasına geldi. Ekonomik kaosa sürüklenmeden, hükümet biran önce ciddi ve somut tedbirler almalıdır” dedi.

“SOLUNUM CİHAZI VE TIBBİ TECHİZAT DESTEĞİ SAĞLANMALI, YERLİ ÜRETİCİLERİMİZ BU KONUDA DESTEKLENMELİ”

Kötü senaryolara da hazırlıklı olmak zorunda olduğumuza dikkat çeken; İnsan sağlığını çok ciddi biçimde tehdit eden, ülkemizin de bu tehlikeyi yaşadığını anımsatan Kaplan,  “İtalya örneğini hepimiz biliyoruz. Solunum cihazının yetersizliği yüzünden, hastalar seçilmek zorunda kaldı, insanlar göz göre göre ve çaresizce ölüme terkedildi. Bu konuda çok ciddi bir çalışmanın olması şart. Hükümet, sanayicilerimizi ve yerli üreticilerimizi bu konuda desteklemeli ve solunum cihaz üretimi arttırılmalıdır. Her senaryoya hazırlıklı olmalıyız. ” diye ifade etti.

“ÖNLEM ALINMAZSA EKONOMİK BOYUTU DA EN AZ SAĞLIK BOYUTU KADAR AĞIR OLACAK”
“0 FAİZLİ VE UZUN VADELİ DESTEK KREDİSİ VERİLSİN”

Milletvekili Kaplan, sağlık anlamında alınacak tedbirlerden ve buna bağlı ekonomik daralmadan dolayı fabrikaların üretime ara verme boyutuna gelebileceği ve buna bağlı olarak işsizliğin ciddi bir şekilde artabileceğinin altını çizerek “Hükümete çok önemli görevler düşüyor. Fabrikalar, sanayiciler, esnaf zor durumda kalacak. Buna bağlı olarak işten çıkarmalar, borçlanmalar ve iflaslar kaçınılmaz. Hükümet ivedilikle acil ekonomi paketi hazırlamalı. KOBİ’lere, sanayicilere, işletme sahiplerine 0 faizli ve uzun vadeli kredilerle destek vermeli. Tam da böylesi bir zamanda, İşsizlik Fonu’nda işsizlere en az 3 aylığına asgari ücret ödenmeli. Elektrik, su, doğalgaz üretici ya da yurttaş gözetilmeksizin en az üç ay ücretsiz olmalı. SGK prim ödemelerine en az üç ay erteleme gelmeli, vergiler yeniden yapılandırılmalı ve faizsiz taksitlendirilmelidir” dedi. 

“GAZİANTEP BELEDİYESİ’NİN TÜM EVLERE TEMİZLİK MALZEMESİ VERİLMESİ OLUMLU VE GÜZEL BİR ADIM”
“BÜTÜN BELEDİYELER AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMELİ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “tüm evlere sabun ve çamaşır suyu verilmesi” için çalışma başlatılmasını değerlendiren Kaplan: “Gaziantep için gayet olumlu ve güzel bir gelişme. Bu hassasiyetinden dolayı Sayın Başkan’ı tebrik ediyorum. Bütün belediyeler imkânları dâhilinde bu yardımları yapabilir. Özellikle dar gelirli yurttaşlarımız temel gıda ve temizlik malzemeleri almakta güçlük çekiyor. Belediyeler STK’larla ortak akıl yürüterek, birlik, dayanışma ile süreci devam ettirip, halkı bilinçlendirmek ve aydınlatmak konusunda da işbirliği yapmalıdır. Bu mesele siyaset üssü bir meseledir” dedi.

“GÜN BİRLİK OLMA VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

Kaplan, birlik ve dayanışma ile bu günlerin atlatılacağı düşüncesiyle “Gün birlik olma ve dayanışma günüdür. Aklıselim bir şekilde, halkı galeyana getirmeden, sakin ve serinkanlı biçimde alınacak tedbir ve önlemlerin eksiksiz yerine getirme günüdür. Yurttaşlarımız hem kendi, hem de çevrelerinin sağlığı için önlem ve tedbirlere harfiyen uymalıdır. Bu işin şakası yoktur. Kayıp vermememiz ve bu süreci güzel bir şekilde atlatabilmemiz için; hijyene ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya özen göstermek zorundayız. Umarım bu zorlu günler kayıp vermeden biran önce biter” diye ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.