Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

CHP'li Kaplan "Hayvan Üreticilerimizin Zararı Afet Kapsamında Devlet Tarafından Karşılanmalıdır"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’te 18 Ocak’tan itibaren başlayan ve yoğun kar yağışının hayvancılık yapan üreticileri de çok zor durumda bıraktığını ifade ederek; “Özellikle köylerimizde hayvancılık ile uğraşan üreticilerimiz perişan oldu. Birçok barınak ve ahır çöktü, yüzlerce hayvan soğuktan ve çökme sonucunda telef oldu. Üreticilerimizin zararı afet kapsamında Devlet tarafından ivedilikle karşılanmalıdır” diye ifade etti.

Milletvekili Kaplan, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hem seçim bölgem Gaziantep’te hem de ülke genelinde yıllardır görmediğimiz yoğun bir kar yağışı oldu. Çoğu belediyeler bu süreçte sınıfta kaldı, vatandaşlarımız mağdur oldu, esnafımız, çiftçimiz, üreticilerimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Ulaşım ana arterler dışında hala felç. Kar yağışı su anlamında bizi biraz rahatlatsa da belediyelerin, kamu kurumlarının hazırlıksız ve tedbirsiz yaklaşımıyla vatandaşlarımıza zor anlar yaşattı. En büyük sıkıntı yaşayan bir kesim de hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz. Özellikle kırsal kesimlerde ve köylerde birçok ahır ve barınak çöktü. Yüzlerce hayvan soğuktan ve çökmelerden öldü. Hayvanların yem ve su ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntılar yaşandı.

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman’ın açıkladığı verilere göre; şu ana kadar Gaziantep genelinde Araban İlçemizde 1, İslahiye İlçemizde 9, Nizip İlçemizde 2, Nurdağı İlçemizde 8, Oğuzeli İlçemizde 3, Şahinbey İlçemizde 11, Şehitkamil İlçemizde 12, Yavuzeli İlçemizde 3 olmak üzere 49 üyemizin hayvan çadırlarının veya ahır çatılarının çökmesi sebebiyle yüzlerce hayvan öldü.

Bu süreçte Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül, Tarım İl Müdürümüz Sayın Mehmet Karayılan ve birçok kamu kuruluşu gayretle çalışıyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak ivedilikle bu zayiatın Devlet tarafından karşılanması ve hayvancılık yapan üreticilerimizin daha fazla mağduriyet yaşamaması adına yetkililer çalışmalarını hızlandırmalıdır. Hayvan üreticilerimizin zararlarının afet kapsamında alınarak karşılanmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.