Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

CHP'li Şevkin'den Yeni Yıl Mesajı: “Asla Umutsuz Değiliz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2021 yılının tüm insanlığa, Türkiye’ye önce sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diledi.

2020 yılının tam anlamıyla kara bir yıl olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, koronavirüs salgınının hayatları kararttığına işaret etti ve yaşamdan kopan tüm insanlara Allah’tan rahmet, ailelerine, ulusumuza sabır ve başsağlığı diledi.

Türkiye’nin Covid-19 salgınından önce derin bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığının bilindiğini ancak virüs süreciyle bu krizin daha çok derinleştiğini vurgulayan Dr. Şevkin, iktidar kanadının vatandaşın sorunlarına sorun eklemekten başka bir yol izlemediğini belirtti.

Pandemi sürecinin kötü yönetildiğini, uygulama ve açıklamaların çelişkiler yumağı haline dönüştürüldüğünü dile getiren Dr. Şevkin, bu nedenle daha fazla insanın hayatını kaybettiğine vurgu yaptı.

“KUTUPLAŞMA SON BULSUN”

Türkiye’nin ‘ben bilirim’ anlayışı nedeniyle tüm alanlarda sorun yaşadığını, esnaf ve sanatkarın, iş dünyasının, KOBİ’lerin, sokaktaki seyyar satıcının ve akıllara gelen tüm sektörlerin tam bir sahipsizlikle karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Bu süreçte maalesef insanlarımız devletimizin şefkatli kollarını üzerinde hissedemedi. Aksine yüklerinin üstüne yük bindirildi. Vergisini ödeyen, her fırsatta milletine ve devletine sahip çıkan insanlarımıza reva görülen anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Milletimiz eğitimde, sağlıkta, tarımda, ticarette, üretimde, ihracatta, ithalatta tam bir başıboşlukla karşı karşıya bırakıldı. Kadın cinayetlerine sessiz kalındı. Yargı üzerinde var olan vesayet  daha çok derinleşti. Kuvvetler ayrılığı ilkesi hiçe sayıldı. Vatandaşlarımızda yargıya güven azaldı. Mahkemelerin kararları milletimiz nezdinde sağlıklı bulunmadı. Tek bir kişinin her alanda karar verme mekanizmasına dönüştürülen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarı iktidar eliyle zedelendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurduğu ve demokrasinin temel taşı niteliğindeki TBMM’nin etkisizleştirilmeye çalışılması Türkiye’nin gelişimine vurulacak en büyük darbelerden biri olacaktır. Torba yasalar tek bir elden çıkarılan metinlerle milletvekillerinin önüne sunuldu. Böylelikle milletin derdine derman olmak bir tarafa sorunlar daha çok derinleşti. Vatandaşın ekmeği küçüldükçe küçüldü. İnsanlarımız sağlıkla ekonomi arasına sıkıştırıldı. En acısı da insanlar kutuplaştırıldı” dedi.

“UMUTLUYUZ”

Tüm olumsuzluklara inat CHP’nin Türkiye’nin sigortası konumunda olduğunu ve asla umutsuzluğa yer vermediklerini dile getiren Dr. Şevkin, demokrasiye inanmış, kuvvetler ayrılığını benimsemiş, önceliğine vatanı ve milletini almış kadrolar olarak 2021 yılında Türkiye’nin gelişimi için daha çok çalışacaklarını, daha çok mücadele edeceklerini ifade etti.

CHP’li Dr. Şevkin, yeni yılın tüm insanlığa, ülkemize önce sağlık, barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.