Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

CHP'li Şevkin: “Köprülü’de Vatandaşın Arsası Kuşa Çevrildi”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü mahallesinde ikamet eden vatandaşların mağdur edildiğini vurguladı.

Mahallenin 29 hektarlık bölümünde ilan edilen riskli alan uygulamasının ardından arsalardan kesilecek Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) nedeniyle arsaların değer kaybedeceğini belirten Dr. Şevkin, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Meclis genel kurulunda konuşan ve 6306 sayılı kanun kapsamında 02.09.2013 tarihli ve 28753 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2013/5258 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü mahallesinde 29 hektar büyüklüğünde ilan edilen riskli alanda ikamet eden vatandaşların mağdur edildiğine işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Adana’nın en güzel yerlerinden biri olan mahalle sosyal donatı alanlarına sahiptir. Bakanlığın yapacağı uygulama ile arsalar değer kazanmayacak aksine vatandaşın arsasından kesilecek Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) nedeniyle değer kaybedecektir. Bu husus ilgili kanunun 18. maddesine de aykırıdır. Uygulama ile hiçbir teknik, hukuk ve fiili zorunluluk yokken vatandaşa aynı yerden parsel verilmemiştir. Parseller kaydırılmıştır. DOP sonrası hisseli parseller ve hissedar sayıları çoğaltılmak suretiyle hak sahipleri arasında huzursuzluk çıkarılmıştır. Yapılan kesinti sonrası arsalar adeta kuşa çevrilmiştir. Devletin, insanlarını ve hak sahiplerini konut yönünden koruması, desteklemesi gerekirken proje ile tam tersi yapılmıştır. Vatandaşın hakkı ve adalet hükümleri dikkate alınarak askıya çıkarılan 18. Madde uygulamasına yönelik yapılan idari işlemler iptal edilmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.