Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı

CHP'li Şevkin: “Kura Sonucu İsimleri Yayınlandı Göreve Başlatılmadılar”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana ve Türkiye genelinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için okullarda çalıştırılacak yardımcı personel görevlendirme sürecinde 'usulsüzlükler' yaşandığını vurguladı. Dr. Şevkin, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğum soru önergesine verilen yanıt "usulsüzlüklere kanıt niteliği taşıyor." dedi. 


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl müdürlüklerinin Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde her yıl kura yöntemiyle okullarda çalıştırılmak üzere yardımcı personel görevlendirdiğini kaydeden Dr. Şevkin, İŞKUR’a müracaat eden ve kura çekimine hak kazanan vatandaşlardan bir çoğunun kurada isimleri çıkıp görevlendirildiği okulların da belirlendiğini ancak aynı gün kura çekiminin iptal edildiğini vurguladı.


BAŞVURULARI KABUL EDİLDİ AMA…

Vatandaşların şikayetleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin’e Bakan Selçuk imzasıyla verilen yanıtta, “Adana ilinde noter kura çekiminden sonra İŞKUR’un belirlediği şartları taşımayan toplam 439 temizlik personeli ve 169 güvenlik personeli göreve başlatılmamıştır” denildi.
Ayrıca Türkiye’nin tüm illerinde mevzuatta belirlenen yasal şartları taşımayan kişilerin programa dahil edilmediği ifade edilen yanıta tepki gösteren Dr. Şevkin, “Vatandaşların İŞKUR’a ilk başvurularında şartları taşıyıp taşımadığına bakılıyor. Ayrıca bakılmıyorsa burada da ayrı bir yanlışlık ve usulsüzlük söz konusudur. İşsizliğin 10 milyona dayandığı ülkemizde pandemi süreci de vatandaşları çaresizliğe sürüklüyor. Vatandaşa iş, aş imkanı sunması gereken bakanlıklar ve kamu kurumlarını hakkaniyete davet ediyorum” dedi.


“MAĞDURİYET GİDERİLMELİ”

Bakanlığın verdiği yanıtta Adana’daki kura sonucuna göre isimleri ve görevlendirildikleri okullar yayınlanmasına rağmen göreve başlatılmayan 608 vatandaşın yerine kimlere görev verildiğine dair bir açıklama yapılmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, önergesinde yer alan “Türkiye genelinde kura çekimine katılıp ismi çıkmasına rağmen göreve başlatılmayan vatandaş var mıdır? Varsa neden ve kaç kişidir?” sorusuna da net yanıt verilmediğine işaret etti. Dr. Şevkin, “Bu yanıtlar usulsüzlük yapıldığını açıkça ortaya koyuyor. Adana’da mağdur edildiği anlaşılan 608 vatandaşımız dışında Türkiye’de kaç kişinin aynı şekilde mağdur edildiği bilinmiyor. Bakanlığın açıkladığına göre Türkiye’nin tüm illerinde yaşanan bu usulsüzlüğün giderilmesini ve mağdur tüm vatandaşların bu mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.