Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı

CHP'li Şevkin: “Sağlık Bakanlığı, 100 Bin ‘Sağlık Yönetimi’ Mezununu Görmüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, pandemi sürecinde alanlarda daha çok sağlıkçı olması gerektiğini vurguladı.


57 yıllık köklü bir bölüm olan ‘Sağlık Yönetimi’ mezunlarının atama talebini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan Dr. Şevkin, 4 yıllık lisans eğitimlerinin ardından sağlık alanında canla başla mücadele vermek isteyen mezunların, 112 üniversitede eğitim-öğretim verilmesine rağmen görev tanımlarının olmadığını, istihdam sorunlarının sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sunan Dr. Şevkin, ‘190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin ‘Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı’ cetveli içinde ‘Sağlık İdarecisi’ kadrosu bulunmadığını dile getiren Dr. Şevkin, “Bu engeller yaklaşık 100 bin gencin atanamamasına neden oluyor” dedi.


ATAMA YAPILACAK MI?
4 yıl boyunca aldıkları nitelikli eğitim ve il, ilçe sağlık müdürlükleri ve kamu-özel hastanelerde yaptıkları stajlara rağmen herhangi bir müdürlükte ya da hastanede istihdam edilmeyen bölüm mezunlarının artık seslerini duyurmak istediğine işaret eden Dr. Şevkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şu sorulara yanıt vermesini istedi:

“57 yıllık köklü bir geçmişe sahip ‘Sağlık Yönetimi Bölümü’nden bu güne kadar mezun olanların sayısı tam olarak kaçtır? Bölüm mezunlarına en son hangi yıl ve kaç kişilik kadro açılmıştır? Türkiye’deki tüm kamu ve özel hastanelerde Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu çalışan var mıdır? Varsa kaç kişidir? Hastanelerde anılan bölüm mezunu ihtiyacı var mıdır? Varsa kaç kişidir? 2021 yılı içerisinde Sağlık Yönetimi Bölümü için bir atama planlaması düşünüyor musunuz? ‘Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı’ cetveli içinde ‘Sağlık İdarecisi’ kadrosunun bulunmama gerekçesi nedir? Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için Bakanlığınızca yapılmış bir meslek tanımı var mıdır? Bu bölüm için belirlenmiş bir meslek tanımı yoksa bunun sebebi nedir? Sağlık Bakanlığı'nın sağlık yönetimi bölümünü de kapsadığı belirtilen ve 3 Mart 2020’de  başlattığı kaydedilen sağlıkçılarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışması var mıdır? Varsa bu çalışma neden sonuçlanmıyor?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.