Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP'li Şevkin: “Yüzbinlerce Genç Üniversiteli İşsizlik Girdabında”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Laboratuvar Teknolojisi mezunlarının istihdamı için 3 ayrı bakana 3 ayrı soru önergesi sundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, üniversite mezunu gençlerin istihdam sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşımaya devam ediyor.

Gerek sağlık gerek tarım ve gerekse ticaret alanında eğitim almış yüzbinlerce genç üniversitelinin işsizlik girdabında sorunlarıyla baş başa bırakıldığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunlarının da büyük bir çıkmazla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

“SADECE 23 ATAMA!”
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olmasına rağmen son yıllarda yok denecek kadar az ataması gerçekleşen Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunlarının istihdam sorununa dikkat çeken ve üç bakanlığın da ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Mezun sayısı oldukça fazla olmasına rağmen son 5 yılda atanan Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunu sadece 23 olmuştur” dedi.
İki yıl boyunca mesleklerinin gerektirdiği eğitimleri alan bölüm mezunlarının ne yazık ki istihdam olanağından yararlanamadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Mesleğin çalışma alanları geniş olmasına rağmen hak ettikleri kadroyu alamayan bölüm mezunları, artan Türkiye nüfusunun yanı sıra laboratuvar analizlerinin öneminin de her geçen yıl arttığı göz önüne alınarak kamuda değerlendirilmelidir” diye konuştu.

“ATAMA YAPILACAK MI?”
CHP’li Dr. Şevkin, bu bağlamda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu:

“Ticaret, Tarım ve Orman, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Laboratuvar Teknolojisi eğitimi almış personel ihtiyacı var mıdır? Varsa kaç kişidir? Bakanlıklar bünyesinde bu bölüm mezunu çalışan var mıdır? Varsa kaç kişidir? Laboratuvar Teknolojisi’nin ticaret, tarım ve orman ile hazine ve maliye dünyası açısından önemi nedir? Şayet önemliyse laboratuvarın her türlü teknolojik eğitimi almış bölümün mezunlarına ihtiyaç doğrultusunda yeni iş olanağı sunulacak mıdır? Sunulacaksa hangi birimlerde değerlendirileceklerdir? 2021 yılı içerisinde Laboratuvar Teknolojisi Bölümü’nden mezun olanların atamasıyla ilgili yeni bir planlama yapılacak mıdır? Yapılacaksa atanması öngörülen mezun sayısı kaç olacaktır?”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.