Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri ORDU erdoğan tüik izmir fatih duruay çin David Dastmalchian tamer hassan filmleri cumhurbaşkanı erdoğan rusya

CHP Milletvekilinin "Camilerde Tespihi Euro-Dolar Diye Çekiyorlar" Sözleri Tepki Çekti

CHP'nin gazeteci kökenli İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in Halk TV'de katıldığı bir programda "Abla bunlar varya, camilerde euro/dolar diye tespih çekiyorlar" şeklindeki sözleri ve bu sözler üzerine programı sunan Ayşenur Aslan adlı gazeteciyle karşılıklı kahkahalar atmaları vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.


Tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden yansıtan vatandaşlar CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'i özür dilemeye çağırdı.

Atilla Sertel ise duruşunda ısrarcı olarak sözlerinin arkasında olduğunu bildirdi. Sertel tepkiler üzerine sosyal medya hesabından "Biz Euro, dolar diye tesbih çekenlerin kimler olduğunu iyi biliyoruz. İnançlı insanların, yüce dinimizi siyasete alet etmeyenlerin alınmayacağı bir konuşmadır.

Fetö’ye övgü düzenlerin, Euro ve dolar ile çalışanların alınmasında büyük yarar vardır" dedi. Sertel, FETÖ televizyonları önünde kendilerini kapıya zincirleyen CHP milletvekilleri, FETÖ'yü ziyaret eden veya kaçarak ABD'ye yerleşen CHP milletvekilleri konusundaki soruların cevap vermekten kaçındı.

Bu arada Atilla Sertel'e kendi partisine yakın kişilerden bile tepki geldi. CHP'liler Sertel ve benzerlerine "Direkt vatandaşın dini duygularını hedef almak ve alay etmek, bize bu kesimden destek getirmez" dediler.

Bir grup vatandaş ise sözkonusu program konusunda RTÜK ve savcılıkları göreve davet etti.

Sertel'e yönelen tepkilerden bazıları şöyle:

"-Çok utanmaz, ahlaksız, saygısızsın sözde vekilsin hemde hemşerimsin İzmirli olarak utandım, 50yıldır cami de ben öyle tesbih çeken 1kişi görmedim seni ispata davet ediyorum, İslamda tesbih zikirdir dalga geçilecek birşey değildir yazıklar olsun diyorum yanındaki kadında gülüyor.

-Sizden,sizin gibilerden,siz ve sizin gibilerin iğrenç zihniyetinden nefret ettik,nefret ediyoruz,nefret edeceğiz!Biz sizin dininizle,dinsizliğinizle ilgili bir yorum yapmazken sizlerin islamiyete,müslümanlara karşı savaşınız bitmedi,gavur bile sizden daha saygılı.

-(FETÖ'ye) Övgü düzen, gazete ve tv önünde nöbet tutan sizsiniz. İçinizin pisliği cümlelerinize yansımış. Ne demek istediğinizi çok iyi anladık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.