Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP'nin 'Mısır Politikası' Karıştı...

"Sisi'yle görüşmelisiniz!" diyen CHP'nin daha sonra Sisi'yle Görüşen CHP'nin "Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu" Genel Başkan Yardımcısı, bu kez Erdoğan'a "Sisi'yle Neden Görüşüyorsunuz? El pençe divan mı duracaksınız" diye sordu (!)



ANKARA(ANKA) - Türkiye'nin doğu akdenizdeki hakları, Karabağ'da Ermenistan'ın yenilgiye uğratılması, Körfez ülkeleriyle ilişkinin dengeye getirilmesi ve Suriye'deki PKK devletine karşı giriştiği dış politika müdahalelerine karşı çıkan CHP Genel Merkezi'nin dış politikasında bir bozukluk ortaya çıktı.

Hükümete "Sisi'yle görüşün" diyen, sonra Mısır'a gidip Sisi temsilcileriyle görüşen CHP bu kez BBC Türkçe'ye konuşurken şaştı ve Hükümete "Sisi'yle neden görüşüyorsunuz?" diye sordu.

-"SİSİ'YLE GÖRÜŞÜN" DEDİLER, SİSİ'YLE ÖNCE KENDİLERİ GÖRÜŞTÜLER, ŞİMDİ; "SİSİ'YLE NEDEN GÖRÜŞÜYORSUNUZ" DİYORLAR.

Oğuz Kaan Salıcı birkaç gün önce TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Mavi Marmara'dan vaz mı geçti Adalet ve Kalkınma Partisi diye soralım. Önümüzdeki dönemde Filistin davasıyla ilgili ne tür adımlar atılacak, Filistin davasından vaz mı geçti Adalet ve Kalkınma Partisi diye soralım. Suudi Arabistan'la ilgili Cemal Kaşıkçı'yı tekrar hatırlatalım. Şimdi problem şurada arkadaşlar: AKP dış politikayı malesef meydanlarda konuşulan bir politika malzemesine dönüştürdüğü için biz bunları sorma ihtiyacı duyuyoruz. 31 Mart yerel seçimlerine giderken Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda 'Binali Yıldırım'a mı oy vereceksiniz, Sisi'ye mi oy vereceksiniz?' diyordu. Şimdi ben size soruyorum: Sisi'nin yayına gidip el pençe divan mı duracaksınız?" dedi.

-KENDİLERİ DAHA ÖNCE SİSİ'YE GİTMİŞ

CHP'nin yurtdışı örgütlenmelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı TBMM'deki sözlerinden önce Eylül ayında, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada ise bir CHP heyetinin Mısır'a gidip Sisi'yle görüştüğünü belirtmişti. Salıcı şöyle demişti:

"Biz şunu baştan beri söylüyoruz, bizim bölgede 3 ülkede büyükelçiliğimiz yok. Suriye, İsrail, Mısır'da, niye yok? Bu ülkelerle ilişkiler kurulmalı, sorunlar var, kabul. Ama sorunları konuşmadan çözmek gibi bir yöntem yok. Bunun zorlanması gerektiğini söyledik.

Bugün Mısır'la görüşmeler yapılıyor, yapılsın iyi bir şey ama 8 yıl niye kaybettik? İsrail'le de ilişkiler başlatılsın deniyor. Başlatılsın, biz bundan memnuniyet duyuyoruz, olsun ama keşke daha evvel olsaydı, keşke bu seviyeye gelmeseydi ilişkiler. Komşumuzla ilişkilerin olmadığı bir durumun Türkiye'ye faydası yok."

Tüm bu karmaşadan sonra, 6 liderin 28 Şubat'ta açıklayacakları Mutabakat Manifestosu'nda HP'nin dış politikasının da diğer partilerin katkılarıyla netliğe kavuşması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.