CHP Sözcüsü Öztrak: “2023 Hedeflerinin İsmi Var, Cismi Yok”

CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin sürekli 2023 hedeflerinden bahsettiğini ama o hedeflerin ne olduğunu bir türlü söylemediğini belirterek, “Erdoğan hedeflerin ismini söylüyor, cismini anmıyor. 2023 için verdiği vaatler; 2 trilyon dolar milli gelir, 25 bin dolar kişi başına gelir, 500 milyar dolar ihracat ve yüzde 5 işsizlik. Oysa bu hedeflerin ancak yarısını gerçekleştirebileceğini kendi imzaladığı Orta Vadeli Program’la itiraf etti. Erdoğan, 2023 yalanını 180 kez tekrarlayınca milletin kanacağını mı sanıyor? Milletimizin aklını, zekâsını küçümsemenin sonu hüsrandır” dedi.

  

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek güce sahip olan Türkiye’nin, mevcut Hükümetin elinde bu yıl en büyük 20 ekonomi liginden düşmesinin beklendiğini hatırlatan Öztrak, “Türkiye’nin potansiyeli büyüktür. Yeter ki sınırlı kaynaklar beş yandaş müteahhide ve saray beslemelerine akıtılmasın. Bu pespaye düzeni sandıkta değiştireceğiz. ‘Yeni Kadrolar, Yeni Kurumlar, Yeni Kurallarla’ Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık girdaptan çıkaracağız. Milletimizin kaybettiklerini biz telafi edeceğiz. Biz geleceğiz. Hayat bayram olacak!” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları belirtti:

 

Erdoğan, 29 Ekim’den sonra, bu defa da 10 Kasım’da Anıtkabir Özel Defterine “2023 hedeflerine ulaşacaklarını” yazdı. AK Parti Genel Başkanı 2023 hedefleri sözcüklerini dilinden düşürmüyor. Ama o hedeflerle millete ne vadettiğini, neyi taahhüt etiğini artık hiç söylemiyor.

2023 HEDEFLERİNİN İSMİ VAR, CİSMİ YOK

2023 hedefleri Erdoğan tarafından ilk kez AK Parti’nin 12 Haziran 2011 Seçimleri için hazırladığı beyannameyle açıklandı. Erdoğan 2023 yılında; ülkenin toplam gelirini 2 trilyon dolara, kişi başına geliri 25 bin dolara, ihracatı 500 milyar dolara yükseltmeyi, işsizliği ise yüzde 5’e düşürmeyi, böylece ülkemizi 2023’de dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına sokmayı milletimize vadetti. Erdoğan ismini söyleyip, bugün cismini anmadığı bu hedefleri 2013’de 10. Kalkınma Planı’na da yazdı. Hedefler vaat olmaktan çıktı.

ŞAHSIM REJİMİYLE PATİNAJ BAŞLADI

Hükümetin ve partisinin millete resmi taahhüdü haline geldi. Erdoğan 2014’te “Ben alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağım” diyerek ucube şahsım rejiminin düğmesine bastı. Ekonomi patinaj yapmaya başladı. Demokrasi ve hukuk devletinden uzaklaşıldıkça 2023 hedefleri de hayal oldu. Kişi başına gelir ilk defa 7 yıl üst üste geriledi.

HEDEFLERİN ÇÖKTÜĞÜNÜ KENDİ İMZASIYLA İTİRAF ETTİ

5 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Program (OVP), 2023 hedeflerinin hayal olduğunu resmen belgeledi. Erdoğan’ın millete verdiği sözü tutamadığın, 2023 hedeflerine ulaşmayı bırakın, hedeflerin yarısını bile tutturamayacağını, ekonomi politikalarının iflasını kendi imzasıyla itiraf etti. OVP, Erdoğan’ın 2023 için millete taahhüt ettiği milli gelir, kişi başına gelir ve ihracat hedeflerinin yarısına bile ulaşamadığını, yine millete taahhüt ettiği işsizlik oranının ikiye katlandığını ortaya koydu. Erdoğan'ın izlediği ekonomi politikasının iflasının ilamı oldu.

 

İLK 10’A SOKAMADI, İLK 20’DEN DÜŞÜRDÜ

Erdoğan’ın tek kişi olma hırsının, yol açtığı ekonomik krizin, devlette yönetim krizinin, milletimize faturası çok ağır oldu. 2023 de ülkeyi dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına sokmayı vadeden Erdoğan, 2023’e iki yıl kala ülkeyi en güçlü 20 ekonomi liginden bile düşürdü. Oysa Türkiye, 1990’da dünyanın en güçlü 20 ekonomisi arasına girmişti.

 

180 KERE TEKRARLAYARAK KANDIRIRIM SANIYOR

Ne demiş Ziya Paşa: “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.” Erdoğan’ın eseri de ortada. Ama hala sıkılmadan “2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyoruz” diyor. Oysa Erdoğan kendi sözlerinin altında ezim ezim ezildi. Peki sözünü tutmayana bu topraklarda ne denir? “Et-tekrârü ahsen, velev kâne yüz seksen” diyerek; Erdoğan 2023 yalanını 180 kez tekrarlayınca milletin kanacağını mı sanıyor? Milletimizin aklını, zekâsını küçümsemenin sonu hüsrandır. Millet zaten hayat pahalılığını, işsizliği ve düşen gelirini cüzdanında değil, ciğerinde hissediyor.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ VAR, YETER Kİ DOĞRU KULLANILSIN

Türkiye elbette dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek kudret ve potansiyele sahiptir. Yeter ki sınırlı kaynaklar 5 yandaş müteahhide ve saray beslemelerine akıtılmasın. Bu pespaye düzeni sandıkta değiştireceğiz. “Yeni Kadrolar, Yeni Kurumlar, Yeni Kurallar” dediğimiz “3 Yeni” ile ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde kullanacağız. Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık girdaptan çıkaracağız. Milletimizin kaybettiklerini biz telafi edeceğiz. Biz geleceğiz. Hayat bayram olacak!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.