Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

CHP Sözcüsü Öztrak: “Bütçe Bile Yapamaz Haldesiniz, Sandığı Getirin”

CHP Sözcüsü Öztrak, TBMM’ye getirilen ek bütçede bu yıl faiz ödemeleri için ayrılan 240 milyar liranın üzerine 89 milyar lira daha eklenerek rekor kırıldığını, “Tek kuruş maliyeti olmayacak” denen Kur Korumalı Mevduat için de 40 milyar lira ödenek konduğunu belirterek, “Getirilen ek bütçe, Türkiye ekonomisinin yönetilmediğini, savrulduğunu açıkça göstermiştir. AK Parti ve Cumhur İttifakı artık bütçe bile yapamaz hale gelmiştir. Yapılması gereken bellidir. Milletin hakemliğine başvurmak. Emanetin ehline teslimini sağlamak” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genele Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, TBMM’ye sunulan ek bütçe hakkında bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

SEBEP OLDUKLARI ENFLASYONU EK BÜTÇEYE GEREKÇE GÖSTERDİLER

Mızrak çuvala sığmıyor. 2022 bütçesinin ömrü 6 ay bile sürmedi. “Faiz sebep, enflasyon netice” diyerek döviz kurunu ve enflasyonu arşa çıkaranlar, şimdi çıkmış hiç sıkılmadan “enflasyon sebep, tutmayan bütçe netice” diyor. Enflasyon canavarını bilerek, isteyerek uyandırıp, Türkiye’yi enflasyon liginde şampiyonlar ligine sokanlar, Ek Bütçe Kanunu’na bahane yazarken, bari sebebi oldukları bu yıkım için milletten bir özür dileseydi.

EK BÜTÇEDE FAİZE 89 MİLYAR LİRA DAHA… BU BİR REKOR!

Milletimizi perişan etme pahasına, yandaşların, beslemelerin, oligarkların arşa çıkmış borçlarını enflasyon canavarına yedirerek eritmeye çalışanlar, şimdi ilave harcama yapabilmek için TBMM’nin kapısını çalıp, yetki istiyor. Bütçe bir hükümetin ekonomik tercihlerini gösterir. Bunların tercihi millet değil; yandaş ve faiz lobileri. Ek bütçede faiz lobilerinin daha da ihya edilmesi unutulmamış.  Bu yıl faiz ödemesi için alınan 240,4 milyar lira ödeneğe; 89,4 milyar lira ilave ediliyor. Bu bir rekor!

“TEK KURUŞ MALİYETİ OLMAYACAK” DEDİKLERİ KKM İÇİN EK BÜTÇEYE 40 MİLYAR TL

Hazine ve Maliye Bakanında hiç sıkılma yok. Bakan, “KKM ’nin Hazineye tek kuruş maliyeti olmayacak” diyordu. Ama bütçe kanununda olmayan ödenek tertibinden, KKM için şu ana kadar 21 milyar TL ödeme yaptılar. Şimdi de KKM için ek bütçeye 40 milyar TL ödenek koymuşlar. Bu haliyle yılın geri kalanında KKM için sınırlı bir ödenek kalıyor. Döviz kuru alıp başını giderken bunun tutması çok zor.

BÜTÇE BİLE YAPAMAZ HALDESİNİZ, SANDIĞI GETİRİN

Döviz kurunu bu saçma sapan politikalarla nasıl tutacaksınız? Anlaşılan ya faizleri artıracaksınız. Ya da erken seçim kararı alacaksınız. Getirilen ek bütçe, Türkiye ekonomisinin yönetilmediğini, savrulduğunu açıkça göstermiştir. AK Parti ve Cumhur İttifakı artık bütçe bile yapamaz hale gelmiştir. Yapılması gereken bellidir. Milletin hakemliğine başvurmak. Emanetin ehline teslimini sağlamak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.