Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

CHP Sözcüsü Öztrak: “Ülkeyi Bu Girdaptan Biz Çıkaracağız”

CHP’li Öztrak, Türkiye’nin 1990 yılında girdiği en büyük 20 ekonomi arasından, uluslararası kuruluşların tahminlerine göre bu yıl düşeceğini söyledi. Erdoğan’ın buna rağmen hala 2023’te ilk 10 ekonomi arasına girme vaatlerine devam ettiğini kaydeden Öztrak, “Sözünü tutmayana bu topraklarda ne denir?” diye sordu.

Türkiye’nin büyük bir potansiyeli olduğunu, CHP iktidarında Yeni Kurumlar, Yeni Kurallar ve Yeni Kadrolarla bu potansiyeli hayata geçireceklerini belirten Öztrak, “Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık girdaptan çıkaracağız. Milletimizin kaybettiklerini biz telafi edeceğiz. Biz geleceğiz. Hayat bayram olacak!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

TÜRKİYE EN BÜYÜK 20 EKONOMİ ARASINA 1990’DA GİRDİ

Türkiye, 1990’da dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdi. Eylül 1999’da da küresel sistem için en önemli 20 ülke arasında kabul edilerek, G-20 ligine üye oldu. Tüm bunlar olurken AK Partinin esamesi bile okunmuyordu. Erdoğan, “2023’de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz” diyerek, 10 yıl önce millete söz verdi. Bu sözünü partisinin seçim beyannamelerine yazdı. Yetmedi, devletin Kalkınma Planına bunları yazarak millete verdiği sözleri resmi hedef haline getirdi.

İLK 20’DEN DÜŞÜYORUZ

Türkiye, 2018’de Erdoğan Şahsım Hükümeti kurulmadan hemen önce Türkiye, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olmaya devam ediyordu. Ancak 2023’e 2 yıl kala, bıraktık ilk 10’u, Türkiye en büyük 20 ekonomi liginden bile düştü. Bu acı gerçek, Hazine ve Maliye Bakanının da katıldığı IMF-Dünya Bankası’nın Ekim 2021 toplantıları için hazırlanan IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’yla tüm dünyaya ilan edildi.

TABLO AÇIK: TÜRKİYE ERDOĞAN ŞAHSIM HÜKÜMETLERİ ELİNDE TEPETAKLAK ÇAKILDI

Daha da kötüsü, aynı raporun tahminlerine göre gelecek yıl 2022’de, küresel sıralamada bir basamak daha gerileyerek, 22. sıraya düşeceğimiz anlaşılıyor. Tablo açık. Erdoğan Şahsım Hükümeti elinde Türkiye tepetaklak çakıldı.

BU TABLO ERDOĞAN’IN ESERİ

Ne demiş Ziya Paşa: “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz; Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde…” Erdoğan’ın eseri ortada ama hala sıkılmadan “Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimize eninde sonunda ulaşacağız” diyor. Peki sözünü tutmayana bu topraklarda ne denir?

TÜRKİYE’Yİ BU GİRDAPTAN ÇIKARACAĞIZ

Türkiye elbette dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek kudret ve potansiyele sahiptir. Yeter ki sınırlı kaynaklar 5 yandaş müteahhide ve saray beslemelerine akıtılmasın. Bu pespaye düzeni değiştirmek için acil ve adil bir seçimle Erdoğan’ı evine göndermek gerekiyor. Yeni kadrolar, yeni kurumlar, yeni kurallar dediğimiz “3 Yeni” ile ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde kullanacağız. Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık girdaptan çıkaracağız. Milletimizin kaybettiklerini biz telafi edeceğiz. Biz geleceğiz. Hayat bayram olacak!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.