Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

CHP Uşak Milletvekili Yalım: “Türkiye’nin Geleceği, Türk Milleti’ne Emanet Edilmelidir”

Katar’a yapılan satışlarla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Türkiye’nin geleceği, Türk Milleti’ne emanet edilmelidir.  Hiçbir Arap prensi ya da prensesi çocuklarımızın yarınları için endişelenmeyecek” dedi.

Katar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, aralarında Kanal İstanbul güzergâhında arazilerin, Türkiye’nin en büyük dijital platformun, Borsa İstanbul’da hisse, Tank Palet Fabrikası, Antalya Limanı, Haliç Altın Boynuz Projesi ve Antalya Limanı gibi önemli arazi ve şirketlerin bulunduğu satın alımlar yaptı. Konuyla ilgili muhalefet cephesinden tepkiler gelirken CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’nin geleceğini işaret etti.

“Uzun Yıllar Özelleştirmelerin Türkiye İçin Tehlikeli Olduğunu Dile Getirdik”

Önemli kurumları özelleştirmenin kötü etkileri olduğunu, internet konusunda yaşanan sorunlarla örneklendiren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kan, ter ve gözyaşı ile büyük zorluklara karşı verilen mücadelelerle kuruldu. Cumhuriyet’in ilanıyla beraber özellikle sanayi alanında yapılan yatırımlar, ülkemizin bugünlere gelmesi için birer basamak oldu. Fakat, ne yazık ki son 18 yılda, 97 yaşındaki Cumhuriyet’in bütün kazanımları ya yandaşa hibe edildi ya da yurt dışından gelenlere satıldı. Uzun yıllar özelleştirmelerin Türkiye için tehlikeli olduğunu dile getirdik. Bu endişemizin ne kadar doğru olduğu, pandemi sürecinde uygulamaya başladığımız, canlı derslerde gördük. Televizyonlarda köyde ağacın altında Emine kızımızın, Avrupa’daki Emily ile aynı interneti kullandığı şeklinde reklam yapanlar, sınıfta kaldı. Hiçbir yatırım yapılmamış. Ne İstanbul’un orta yerinde ne de Hakkari’nin köylerinde” dedi.

“Türkiye’nin Geleceği, Türk Milleti’ne Emanet Edilmelidir”

Katar’a yapılan satışların Türkiye’nin geleceğine etki edeceğine dikkat çeken Milletvekili Yalım, “Peki bu yaşanandan ders alındı mı? Bugün ülkemizin en önemli kurumları, en değerli arazileri Katarlı prens ve prenseslere satılıyor.  Bizim çiftçimiz üretemez durumda, esnafımız nefes alamıyor, fabrikalarımızın üretimleri düştü… Tüm bunlara çözüm aramak yerine, ülkeyi satmayı tercih ediyorlar. Sakarya Tank – Palet Fabrikası gibi, Borsa İstanbul gibi, geleceğimize etki edecek milli unsurlar Katarlılara satıldı. Katar televizyonlarında 7 gün 24 saat Kanal İstanbul Projesi anlatılıyor. Ancak hükümet tarafından projenin İstanbul için, Türkiye için bir gereklilik olduğunu belirtiliyor. Nereden bakarsak bakalım, Türkiye adına bir fayda, çıkar görmek mümkün değil. Türkiye’nin geleceği, Türk Milleti’ne emanet edilmelidir.  Hiçbir Arap prensi ya da prensesi çocuklarımızın yarınları için endişelenmeyecek” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.