Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Aydınlık: “Vatandaş Zam Yağmuru Altında”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık“Bu zamlara dur demenin, bu ekonomik buhrandan kurtulmanın tek yolu var. O tek yol: ilk seçimde AKP’yi göndermek. AKP, bu şekilde, bu düşünce yapısıyla, bu politikayla iktidarda kalmaya devam ettiği sürece zam üstüne zam gelmeye devam edecek” dedi. 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, yeni yılda gelen zamlara ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu. CHP’li Aydınlık, yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“AKP iktidarının temsilcileri resmen rüya aleminde yaşıyorlar. Yapılan zamlar ortada ama öyle bir savunmaları var ki akıllara ziyan. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, kömür, köprüler, tüneller, temel gıda ürünleri; zam gelmeyen tek bir ürün yok artık. Elektriğe ilk kademe kullanımda %50, ikinci kademe kullanımda %125 zam, konutta kullanılan doğalgaza %25 zam gelmiş ama yapılan açıklama şu; ‘Hane halkının kullandığı doğalgaz ve elektrik faturalarında tarifeler vatandaşlarımız lehine düzenlenmiştir’. Allah aşkına soruyorum; aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Burada vatandaşın lehine bir durum nasıl olabilir” diyerek iktidara tepki gösterdi.

86 YAŞINDA KADIN KAĞIT TOPLAYIP SATIYOR, UTANIN!

Toplumun her kesiminin derin yoksullukla mücadele ettiğini dile getiren Aydınlık, “vatandaşın dayanacak gücü kalmadı; sağlıklı ve dengeli beslenebilen bir vatandaşımız kalmadı. Mesela asgari ücret diyoruz; nedir bu asgari ücret, yani en düşük ücret, şu an da ne kadar? 4.253 TL... Açlık sınırı ne? Türk-İş’in 2021 Kasım Ayı tespitine göre açlık sınırı 3.191,55 TL. Nasıl olurda en düşük emekli aylığını 2.500 TL yaptık diye övünebilirsiniz? Hiç mi sokağa çıkmıyorsunuz, yandaş kanallarınız dışında başka bir kanala hiç mi bakmıyorsunuz? Bizi kıskanıyor dediğiniz Avrupa ülkelerinin emeklileri ülke ülke geziyor, bizim 86 yaşındaki annemiz kâğıt toplayıp satıyor, 70 yaşında amcamız çalışırken yaralanmış elleriyle işe gitmeye devam ediyor. Bu nasıl düzendir, bu nasıl bir iktidardır” sözleriyle en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında bırakılmasını eleştirdi.

ALIM GÜCÜNÜ DİKKATE ALIN

2002’deki enflasyonla 2021 enflasyonunu karşılaştıran Aydınlık, “2002’de enflasyon %29,7, 2021’de enflasyon TÜİK’e göre %36,08. Burada TÜİK’in rakamlarının doğruluğunu da vatandaşın çok iyi bildiğini hatırlatmak isterim, artık vatandaş TÜİK’e güvenmiyor. Mesela akademisyenlerin kurduğu ENAG tarafından yapılan araştırmada enflasyon %82.

İstediğiniz kadar rakamlarla oynayın; vatandaş cebine gireni de çıkanı da iyi biliyor. Eğer birazcık bu milleti seviyorsanız, makyajlı rakamları bırakın alım gücünü dikkate alın” dedi.

TEK YOL: İLK SEÇİMDE AKP’Yİ GÖNDERMEK

Ekonomik buhrandan çıkışın tek yolu olduğunu dile getiren CHP’li Aydınlık, “bu zamlara dur demenin, bu ekonomik buhrandan kurtulmanın tek yolu var. O tek yol: ilk seçimde AKP’yi göndermek. AKP, bu şekilde, bu düşünce yapısıyla, bu politikayla iktidarda kalmaya devam ettiği sürece zam üstüne zam gelmeye devam edecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.