Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

CHP’li Budak: “Antalyalıların Geleceğine İpotek Koymak Kimsenin Haddi Değildir”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AK Parti Antalya İl Başkanı Ethem İbrahim Taş’ın “Bakanlık bizden onay almadan, Büyükşehir Belediyesi’ne genel bütçeden kredi kullandırmıyor. Eğer kredinin yatırım için kullanılacağına inanırsak AK Parti Antalya İl Teşkilatı olarak olumlu görüş bildiriyoruz” açıklamasını TBMM gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi veren Budak, “Muhalefet belediyelerine il teşkilatlarının onayı olmadan genel bütçeden kredi verilmemesi belediyeleri değil, halkı cezalandırmaktır. Ayrıca bu “parti devleti” kurulduğunun açık bir itirafıdır. Yerel seçimlerde hezimete uğrayan iktidar, halkla belediyelerimizi karşı karşıya getirmek için elinden ne geliyorsa yapıyor, ancak bu güç zehirlenmesine en güzel cevabı halkımız verecek. Halk, kendisine hizmeti engelleyenlerden sandıkta hesap soracak. Antalya'nın, Antalyalı'nın geleceğine ipotek koymak kimsenin hakkı da haddi de değildir” dedi.

“BELEDİYELERE ENGEL CUMHURBAŞKANININ TALİMATI”

AK Parti İl Başkanı’nın söylediklerinin devlet yönetiminin nasıl raydan çıktığını çarpıcı bir biçimde ortaya koyduğunu dile getiren Budak, şunları söyledi:

“İl başkanı açıkça AK Parti il örgütlerinin muhalefet belediyelerine kaynak aktarımının kısıtlandığını, projelerinin geciktirildiğini ve bununda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığını itiraf ederek ağzından baklayı çıkarıyor. Bu hukuksuz tutum sadece Antalya’da değil, muhalefet tarafından yönetilen tüm belediyelere karşı uygulanıyor. İl Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un il teşkilatları onay vermeden hareket edemediğini de söylüyor. Belediyeleri il teşkilatları yönetecekse, halk neden belediye meclislerine seçimle yetki veriyor. Genel bütçe bu milletin vergilerinden oluşur. Belediye Başkanları da meclis üyeleri de milletin takdiri ile o görevlerde bulunuyor. Kimin parasını kimden sakınıyorsunuz? O krediler belediyelerimiz sınırlarında yaşayan vatandaşlarımızın huzuru, hizmete daha kolay erişimi için kullanılıyor. Bir de il başkanı yatırım için kullanılacağına inandıkları kredilere onay verdiklerini söylüyor. Lütfetmişsiniz. Bu açıklamalar halkın iradesiyle seçilen meclis üyelerinin iradelerinin de oy veren seçmenin iradesinin de hiçe sayıldığını gösteriyor”

Budak, soru önergesinde şu sorulara yanıt talep etti:

“Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne genel bütçeden sağlanacak krediler için AK Parti Antalya İl Başkanlığından onay alınmasının ve onay alınmadığı durumlarda kredi tahsisinin yapılmamasının nedeni nedir?  Bu uygulama, hangi yasal dayanaklara göre yapılmaktadır? Bu uygulama diğer muhalefet belediyelerinin talepleri içinde geçerli midir?  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve muhalefetin kazandığı Büyükşehir, İl ve İlçe Belediyelerinin hangi talepleri için AK Parti il teşkilatlarının onayı alınmaktadır? Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer muhalefet belediyelerinin Bakanlığınız tarafından reddedilen ya da yanıt bekleyen kaç talebi bulunmaktadır? Genel bütçeden yerel yönetimlere sağlanacak kredilerin il teşkilatlarının onayına sunulmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tarafından bir talimat Bakanlığınıza iletilmiş midir?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.