Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP’li Bülbül: “Bir Komisyon Talebine Daha İktidardan Ret Oyu”

CHP’nin polisin orantısız müdahalesiyle hak ihlallerine neden olan politikaların iyileştirilmesi için araştırma komisyonu kurulması talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. 

Komisyon talebi için CHP adına Genel Kurulda konuşan Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Türkiye’de hak ve özgürlüklerin istisna, sınırlamaların ise kural hâline geldiğini belirterek, Türkiye’nin tek adam rejimiyle demokrasiden çıktığını ve otokrasi sınıfına girdiğini söyledi. 

CHP’li Bülbül son zamanlarda yaşanan polis şiddetiyle ilgili de örnekler verdi. İzmir’de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği için bir kişinin polisler tarafından yerde tekmelendiğini, bir avukatın, 2 bekçi tarafından elleri ters kelepçelenerek gözaltına alındığını hatırlattı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yüklendi. Soylu’nun Meclis Genel Kurulu’nda “ohh” çekmesinin ardından bazı illerde polislerin bu harekete destek verdiğini hatırlatan Bülbül, “Kamu güvenliğini yerine getirmek için çalışan kolluk kuvvetlerini tenzih ederek söylüyorum ki idare hukuku ve devlet ciddiyeti bir yana, anlaşılan Süleyman Soylu kendisine özel bir polis teşkilatı kurmuş” dedi. 

“Şiddetin bizzat kolluk kuvvetleriyle devlet tarafından uygulandığı bir ülkede kadına şiddetin, çocuk istismarının, suç oranlarının, cinayetlerin azalması mümkün değildir” diyen Bülbül, hak ihlallerine sebep olan politika ve düzenleyici işlemlerin iyileştirilmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

CHP’nin komisyon talebi muhalefet partilerinden destek alırken, AKP ve MHP’nin ret oyu vermesi nedeniyle reddedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.