Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP’li Bülbül İddiaları Bakana Sordu

Ramazan Bayramı boyunca süt üreticisinden sütlerin alınmayacağı yönündeki iddialarını CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, “Birkaç ineği ile ortalama 100 litrenin alında süt elde eden üreticilerimiz muhafaza imkanları olmadığı için ürünlerini çeşitli firmalara günlük olarak satmak zorundadır. Ancak Aydın ili başta olmak üzere özellikle soğutma tankı olmayan küçük işletmeli üreticilerden Ramazan Bayramı süresince sütlerin almayacağıyla yönünde bazı iddialar basına yansımış ve üreticiler arasında tedirginliğe neden olmuştur” dedi.

YEMLERE GELEN ZAM SÜTE GELMEDİ

Özellikle son bir yılda fabrika yemi fiyatlarında yüzde 60’lık, mısır silajında yüzde 100’lük, yoncada ise yüzde 50’lik artış olduğunu söyleyen Bülbül, “Ancak süt fiyatlarına yalnızca yüzde 5’lik bir zam yapılmıştır. 2018 yılında bir litre süt ile 1 kilo 430 gram yem alınabiliyorken bugün 1 litre süt ile 1 kilo 180 gram yem alınabilmektedir. Maliyetler altında ezilen, ürettiği ürünü giderlerini karşılamayan, bin bir zorlukla üretmeye çalışan süt üreticilerimiz şimdi de ürünlerini satamama tehlikesi ile karşı karşıyadır. Basına yansıyan iddialar doğru ise bu durum üreticiler açısından telafisi mümkün olmayacak sorunlar ortaya çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bülbül önergesinde şu soruları sordu:

  1. Bayram dolayısıyla firmaların süt alımı yapmayacağı iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir? Çiftçilerin yaşayacakları mağduriyetlerin giderilmesi için Bakanlığınız bir önlem alacak mıdır?
  2. Süt/yem paritesinin 1,50 oranına çıkarılması için bir çalışmanız var mıdır?
  3. Aydın’da özel firmalar tarafından çeşitli nedenlerle alınmayan veya ihtiyaç fazlası olan sütlerin Bakanlığınız bünyesinde süt tozu olarak işlenebilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.