Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray

CHP’li Bulut: KYK Kredileri Karşılıksız Verilmeli

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kredi Yurtlar Kurumu’nun verdiği katkı ve öğrenim kredisini alan gençlerin borcunun enflasyona paralel olarak attığını kaydetti. Gençlerin anaparadan fazla faiz ödemek durumunda kaldığını belirten Bulut, “Gençlerin yükseköğretim kredi borçları silinmeli; krediler burs olarak karşılıksız verilmeli” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kredi Yurtlar Kurumu’nun verdiği katkı ve öğrenim kredisini alan gençlerin borç yükünü TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. 

GECİKME ZAMMI UYGULANIYOR

Üniversitelerde her yıl 2 yıl ve 4 yıllık öğrenim gören yüz binlerce öğrencinin, öğrenim hayatını devam ettirmek için Kredi Yurtlar Kurumu’nun verdiği katkı ve öğrenim kredisini aldığın belirten Bulut, gençlerin borçlarını mezuniyetten iki yıl sonra ödemeye başladığını, ödeyememeleri halinde aylık % 1.40 oranında gecikme zammı uygulandığını bildirdi.

BORÇLAR ASTRONOMİK RAKAMLARA DÖNÜŞTÜ

Kredi Yurtlar Kurumu’nun, öğrencilere verdiği kredilerin geri ödemesine üretici enflasyonunu yansıtmasıyla birlikte gençlerin borçlarının da astronomik rakamlara dönüştüğünü belirten Bulut, şöyle devam etti:

“Enflasyon artmaya devam ettikçe borç da artmakta öğrenciler, anaparadan fazla faiz ödemek durumunda kalmaktadır.  Üniversitelerin çoğalması ve yanlış iş gücü planlamasıyla kontenjanların kontrolsüz bir şekilde artırılması nedeniyle birçok gencimiz mezun olduktan sonra mesleğini yapamamakta, diplomalı işsizler ordusuna dahil olmakta ya da kendi branşıyla ilgisi olmayan mesleklerde asgari ücretle çalışmak zorunda kalmaktadır.

KREDİ KARŞILIKSIZ VERİLMELİ

İş bulma kaygısı içerisinde okullarından borç kamburu ile mezun olan ve hayata borçlu başlayan öğrencilerin yükseköğretim kredi borçları silinmeli; krediler burs olarak karşılıksız verilmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.