Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

CHP’li Emre Bakan Gül’den, ‘Af’taki Net Rakamı İstedi

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Parti Sözcüsü Zeynel Emre, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen af düzenlemesinin ardından cezaevlerinden tahliye olan kişi sayısının açıklanması için soru önergesi verdi.

                 

CHP’li Emre, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanmak üzere Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, 15 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7242 nolu Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, af niteliğinde olmasına karşın TBMM’de gerekli çoğunlukla kabul edilmediğini ve ‘eşitlik ilkesi’ne aykırılıklar taşıdığını belirterek, eleştirilerde bulundu. Buna karşın düzenlemenin yasalaşarak uygulamaya geçildiği ve tahliyelerin başladığını kaydeden CHPli Emre, serbest kalacak hükümlülerin sayısı ile işledikleri suçlara ilişkin devam eden tartışmaları anımsatarak, “Denetimli serbestlik, koşullu salıverilme ve iyi hal uygulamalarına ilişkin bir yandan kalıcı değişiklikler getiren, diğer yandan geçici maddeler yoluyla belli zaman aralığı ve suçlar için farklı uygulamalar içeren kanun, infaz sistemimizin karmaşık olan yapısını daha da karmaşık hale getirmiştir. Kanunun TBMM Adalet Komisyonu ve Genel Kurul’daki görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekilleri bu durumu sıklıkla gündeme getirerek, değişiklik kapsamında kaç kişinin cezaevlerinden tahliye olacağı bilgisini ısrarla talep etmiştir. Ancak teklif sahipleri net rakam vermemiş, vermekten kaçınmıştır.” dedi.

Serbest kalan kişi sayısı kaç ve hangi suçtan cezaevindeydiler?

CHP’li Emre Bakan Gül’ün yanıtlaması için soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

“- 15 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7242 nolu Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında cezaevlerinden tahliye olan kişi sayısı kaçtır? Bunlardan kaçı yasanın denetimli serbestlik süresinin geçici olarak artırılması, koşullu salıverilme süresinin indirilmesi ile ‘COVİD-19 izni’ kapsamında tahliye olmuştur?

- 15 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7242 nolu Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında cezaevlerinden tahliye onların suç türlerine göre dağılımı nasıldır? Tahliye olanların kaçı hangi ceza maddesi kapsamında cezaevinde bulunmaktaydı?

- 15 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7242 nolu Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında cezaevlerinden tahliye olanların yaş aralığı ve cinsiyete göre dağılıma nasıldır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.