Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri atatürk

CHP’li Erdem 3. Köprünün Trafik Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a “Sürücülerin saatlerce yol çilesi çekeceğinin bilinmesine rağmen çevre yolları tamamlanmadan köprünün hizmete açılmasının gerekçesi nedir?” sorusunu sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 3. Köprünün (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) trafik sorununa çare olmaması ve sürücülerin yoğun şikayeti hakkında Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP’li Erdem önergesinin gerekçesinde, “İstanbul’un trafik sorununa çözüm olacağı gerekçesiyle yapılan tüm itiraz ve uyarılara rağmen inşa edilen 3. Köprü oluşan uzun kuyruklar ve köprüde saatler süren bekleyiş nedeniyle trafik sorununa çare olamamış ve sürücülerin yoğun şikayetine konu olmuştur. 05 Eylül tarihinde ise tır sürücüleri nakit gişelerin yarattığı uzun kuyruk nedeniyle yine köprüde eylem düzenlemiş ve yolu trafiğe kapatmıştır” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Erdem, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“ Trafik sorununu çözeceği söylenen ve iktidarınıza yakın medyanın “bu gurur hepimizin” manşetiyle sunduğu köprü için Kuzey Ormanları’nda ne kadar ağaç kesilmiştir?

Köprü açılışında yaptığınız gibi köprünün uzun kuyrukları önünde de “selfie” çekilmeyi düşünüyor musunuz?

Trafik sorununu çözmesi beklenen ama yeni trafik sorunu yaratan 3. Köprü’nün adını “Kandırıldık Köprüsü” olarak değiştirecek misiniz?

Nakit gişeleri nedeniyle oluşan uzun kuyruğa isyan eden ve otoyolu trafiğe kapatan tır sürücüleri hakkında herhangi bir cezai işlem başlatılacak mıdır? Duruma itiraz eden sürücüler sizce FETÖ’cü müdür?

Sürücülerin saatlerce yol çilesi çekeceğinin bilinmesine rağmen çevre yolları tamamlanmadan köprünün hizmete açılmasının gerekçesi nedir?

İstanbul trafiğine çözüm olacağını belirttiğiniz köprünün üzerinde oluşan yeni trafik sorununu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?

Geçiş ücretinin pahalılığı ve uzun kuyruk nedeniyle sürücülerin köprüyü daha az tercih edeceği dikkate alınırsa, üstlenici firmalara taahhüt edilen yıllık gelirin altında kalınması durumunda aradaki farkın halkın cebinden çıkması sizde vicdani bir rahatsızlık yaratacak mıdır?

3. Köprü yakınında meydana gelen yangın bulunduğu alan “orman vasfını yitirmiş arazi” kapsamına alınmış mıdır?”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.