Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP’li Erdem: Kapalıçarşı Katar Ürdün Sermayesine Peşkeş Mi Çekilecek?

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya “Kapalıçarşı'nın bilinçli olarak boşaltıldığı, tur paketlerinden çıkartılarak dükkân değerlerinin bilinçli olarak düşürüldüğü ve nihai olarak düşürülmüş bedeller üzerinden Katar-Ürdün ortaklığında bir sermaye grubuna peşkeş çekileceği yönünde oluşan iddialar doğru mudur?” diye sordu.

CHP’li Erdem, Kapalıçarşı’da 600’den fazla dükkânın kapanması ve çalışanların durumu hakkında Bakan Avcı’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Erdem verdiği önergede, Kapalıçarşı esnafı iflas ettirilerek, dükkânların değerini düşürüp Katar Ürdün sermayesine uygun fiyata satılması iddiasını ve Kapalıçarşı'ya tur şirketlerinin turist götürmemesinin nedenlerini sordu.

Erdem, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:

“Kapalıçarşı'nın bilinçli olarak boşaltıldığı, tur paketlerinden çıkartılarak dükkân değerlerinin bilinçli olarak düşürüldüğü ve nihai olarak düşürülmüş bedeller üzerinden Katar-Ürdün ortaklığında bir sermaye grubuna peşkeş çekileceği yönünde oluşan iddialar doğru mudur?

Sırf Kapalıçarşı'yı ziyaret etmek için ülkemize turist geliyor iken, Kapalıçarşı'ya tur şirketlerinin turist götürmemesinin nedeni nedir?

Geçtiğimiz hafta, 600 esnaf daha dükkânını boşaltmış; Kapalıçarşı ana caddesinde kira bedelleri neredeyse yarı yarıya düştüğü halde, yeni dükkânlar açılamadığından atıl bir görüntü oluşmuştur. Sistematik biçimde Kapalıçarşı'nın tecrit edilmeye başlamadan önceki dükkân bedelleri ile bugün ki dükkân bedelleri arasındaki fark nedir?

Eğer Kapalıçarşı esnafı iflas ettirilerek, dükkânların değerini düşürüp; Katar-Ürdün sermayesine uygun fiyata satılması gibi bir durum söz konusu ise, ülkemizin bu kadar kıymetli turistik lokasyonlarına yönelik böyle bir yaklaşım, yerli ve milli bir yaklaşım mıdır?

Bakanlık olarak, ivedilikle; Kapalıçarşı'yı acenta tur paketlerine zorunluluk olarak irdeleyip, etrafında tur otobüslerinin park edebileceği alanlar oluşturup, mevcut esnafa teşvikler sunarak; Kapalıçarşı'yı yeniden canlandırmak gibi bir plan ve programınız söz konusu mudur?

Kapalıçarşı'dan ekmek kazanan on binlerce insanın yaşadığı bu krizi çözmek için ne tür planlarınız söz konusudur?

Bakanlığınız süresince, Kapalıçarşı'ya kaç ziyaret gerçekleştirdiniz? Eğer varsa, bu ziyaretlerinizde gördüğünüz manzara, sizi rahatsız etmiş midir?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.