CHP'li Erdem: Konser Verecek Sanatçılar Siyasi Kriterlere Göre Mi Belirleniyor?

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “15 Temmuz sonrası düzenlenen mitinge katılmayı reddeden Sıla’nın iki konserini birden iptal eden Kültür A.Ş., konser verecek sanatçıları siyasi kriterlere göre mi belirlemektedir?” diye sordu.

CHP’li Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şirketlerinden Kültür A.Ş’nin konser organizasyonları için hizmet alım ihaleleri hakkında, İçişleri Bakanı Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Erdem verdiği önergede, Yurt Gazetesi’nin haberini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Geçen yıl ‘sanatçı kaşe ödemesi’ adı altında düzenlenen ihalelerin dökümlerine göre Kültür A.Ş. en çok konser organizasyon işini Notis Müzik üzerinden almış ve CRR’de verdikleri konserler karşılığında en çok ödemeyi Emel Sayın ile Yavuz Bingöl’e yapmıştır. Bingöl’e 5’er kez konser verdiren Kültür A.Ş. ‘sanatçı kaşe ödemesi’ adı altında ayrı ayrı her bir konser için 100 bin TL ödemiştir.”

Erdem, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“15 Temmuz sonrası düzenlenen mitinge katılmayı reddeden Sıla’nın iki konserini birden iptal eden Kültür A.Ş., konser verecek sanatçıları siyasi kriterlere göre mi belirlemektedir?

2016 yılında Kültür A.Ş.’nin bünyesinde CRR’de konser veren sanatçılar kimlerdir ve konserler karşılığında ne kadarlık ödeme almıştır?

Konser organizasyonları için hizmet alım ihale süreci nasıl ilerlemektedir? Bu ihalelere katılma şartları nedir? Son 5 yılda organizasyon hizmeti hangi şirketlere verilmiştir?

‘Sanatçı kaşe ödemesi’ miktarı hangi kıstaslara göre belirlenmektedir? Bu ücretleri Kültür A.Ş. mi yoksa ilgili organizasyon şirketleri mi belirlemektedir?

Kültürel ve sanatsal aktiviteler için İBB tarafından Kültür A.Ş.’ye ayrılan bütçenin miktarı nedir?"
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.